Події

В Житомирській області поліція викрила групу ділків у виробництві та збуті амфетаміну

26 July 2023, 12:08

В одному з нежитлових будинків Житомирської області виявили налагоджене виробництво психотропу.

Про це 26 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Попередньо, 30-річний бердичівлянин та 41-річний житель Коростенського району незаконно виготовляли психотропну речовину – амфетамін в одному з сіл Коростенського району. Там вони облаштували місце для виготовлення заборонених речовин зі всім необхідним обладнанням. Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили вже синтезований продукт, а також хімічні речовини, що використовувались для їх виготовлення, упаковку, ваги, інші докази злочинної діяльності. Слідчі направили все це для проведення необхідних експертних досліджень», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські затримали двох фігурантів провадження у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Детективи повідомили їм про підозру у вчиненні низки наркозлочинів. Судом чоловікам обрано запобіжний захід - тримання під вартою.


За незаконне виготовлення з метою подальшого збуту психотропної речовини, обіг якої обмежено (ст. 307 КК України), а також організацію місця для виготовлення психотропної речовини (ст. 317 КК України) чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування, у межах якого поліцейські з’ясовують шляхи поширення психотропу та встановлюють інших причетних до наркобізнесу осіб. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Нагадаємо, 20 липня 2023 року у Житомирі поліцейські затримали причетного до виготовлення та збуту наркотиків.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня 2023 року у селі Тетерівка Житомирського району поліцейські виявили лабораторію з виробництва психотропу. У «власника» вилучили «товар» вартістю близько мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик нарколабораторія прокуратура амфетамін поліція 
Матеріали по темі