Влада

В Бердичеві шукають гроші, щоб виплатити зарплату медичним працівникам і нікого не скорочувати

31 July 2023, 14:01

Дефіцит коштів на виплату заробітної плати медичним працівникам став причиною скликання оперативної наради під головуванням Сергія Орлюка та за участі представників виконавчого комітету, фінансового управління Бердичівської міської ради, міської лікарні.

Про це 29 липня повідомила пресслужба Бердичівської міської ради.

«Питання про скорочення персоналу не стоїть, акцентував увагу присутніх міський голова, втім, потрібно знайти шляхи вирішення даної проблеми. За липень заробітну плату медикам виплатять у повному обсязі, зазначили представники лікарні, як один із можливих варіантів – підтримка з бюджету громади. Згідно законодавства, така підтримка не може бути спрямована на виплату зарплати, нагадали фінансисти міськради – виключно на розвиток підприємства. Мінімальну заробітну плату, зазначили, гарантує держава, адміністрація ж, зі свого боку, може скорегувати оплату працівникам, відповідно до існуючих навантажень», - йдеться у повідомленні.

За результатами наради мер Бердичева доручив керівництву лікарні надання для аналізу фінансовий план та звіт за І півріччя 2023 року, надання пропозицій щодо використання виділених з бюджету громади 3,2 млн грн для внесення змін до галузевої Програми, розробка проєктів для участі у грантах тощо.

Нагадаємо, станом на 24 липня МОЗ погодило спроможну мережу медзакладів Житомирської області, де Бердичівська міська лікарня – одна з 5 кластерних.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року правоохоронці інформували про викриття на одержанні неправомірної вигоди директор Бердичівської лікарні, який вимагав від приватного підприємця «відкат» від вартості поставленого медобладнання у розмірі 140 тис. грн і був затриманий 27 червня під час одержання другої частини обумовленої суми. Суд обрав директору КНП «Бердичівська міська лікарня» Анатолію Сові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 27 серпня 2023 року і на такий же термін відсторонив від посади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів лікарня медик Орлюк зарплата бюджет 
Матеріали по темі