Економіка

Аграрії Житомирської області вже зібрали ранні зернові на площі 120 тисяч гектарів, урожайність більше тогорічної

17 August 2023, 09:26

В Житомирській області тривають жнива, урожайність зернових більше тогорічної.

Про це ввечері 17 серпня повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Станом на сьогодні аграрії Житомирщини зібрали ранні зернові на площі 120 тисяч гектарів. Загалом вдалося зібрати понад 570 тисяч тонн. Це майже на 11 тисяч тонн більше у порівняні з відповідним періодом минулого року. А середня урожайність становить 47 центнерів з гектара, що на 9,5 центнерів більше минулорічного показника», - йдеться у повідомленні.

Він також розповів про роботу приватного агропідприємства у Звягельському районі.

«Хороші результати показує й підприємство «Мирославель-Агро», яке сьогодні відвідали у Звягельському районі. Завдяки правильному підходу місцеві підприємці зуміли організувати замкнутий цикл виробництва. Все що вирощують на полях - використовують для якісного функціонування ферми з великою рогатою худобою. На фермі зараз близько півтори тисячі корів молочних порід. Крім того, фірма займає гарну позицію щодо продажу племінної худоби. При чому не лише в Україні, а навіть на близькому Сході. Завдяки державній програмі кредитування 5.7.9 підприємці перед війною розпочали модернізацію виробництва, мали будувати ще одну ферму, але через вторгнення росії довелося відкласти плани щодо розширення. Втім вони впевнені, як тільки ми переможемо – обов’язково розпочнуть роботу», - повідомив начальник ОВА.

Нагадаємо, 14 липня Житомирська ОВА інформувала про початок жнив в області: розпочали збирання ячменю, гороху та зернових.

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році аграрії Житомирської області планували збільшити майже на 30 тис. га посівну площу під зернові культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: урожай жнива зернові АПК Бунечко ОВА Звягельський район 
Матеріали по темі