Місто

Сестрички Ільницькі йдуть у перший клас житомирського ліцею, де навчався їхній загиблий брат-герой Дмитро

23 August 2023, 15:18

Сестрички загиблого десантника 90-го батальйону, «кіборга» Дмитра Ільницького через лічені дні стануть першокласницями.

Про це 23 серпня повідомляє Житомирська міська рада.

У 2017 році чи не вся Україна говорила про народження трьох сестричок загиблого Героя – «кіборга» Дмитра Ільницького з Житомира. Марія, Дар’я і Олександра – дівчатка народилися 12 квітня у день Космонавтики. Привітати батьків, Лілю та Андрія Ільницьких з народженням трійні під пологовим зібралось більше півсотні людей: громадські активісти, військовослужбовці, ба навіть можновладці. Останні обіцяли допомагати у вихованні дітей не словом, а ділом.

Через лічені дні сестрички стануть першокласницями, сьогодні 23 серпня, шестирічні Саша, Маша та Даша отримали подарунки до школи - рюкзачки та шкільне приладдя.

«Маша вже вміє читати, Даша гарно малює, Саша любить ліпити. Дівчатка різні за характерами. Дашуля і Машуля більш спокійні..», - розповідає мама Лілія Ільницька.

Та на трьох є одна улюблена справа – танці. Вже понад рік сестрички Ільницькі відвідують хореографічну школу «Сонечко».

«Питання ж з вибором освітнього закладу для дівчаток не стояло. Коли вони тільки народилися, батьки твердо знали: донечки вчитимуться у ліцеї № 3, де навчався їхній братик-Герой. Батьки трійняток зізнаються: шкільні клопоти – це приємно, але зібрати одночасно трьох дітей до школи на сьогодні не просто. Кажуть, полюбляють одягати дівчаток в однаковий одяг. Та треба добре постаратися, щоб у Житомирі знайти однакове вбрання ще й одного розміру», - йдеться в повідомленні.

Чотири роки тому сім'я Ільницьких заселилася в омріяну квартиру новобудови, кошти на яку виділили з бюджету громади у 2017 році. До цього – тіснилися в однокімнатній, яку винаймали.

Трійня шестирічних сестричок налаштована серйозно та відповідально. І батькам пообіцяли, що будуть старатися під навчання.

Нагадаємо, родина Ільницьких у 2014 році втратила єдиного сина: «кіборг» 95-ї бригади Дмитро Ільницький помер у лікарні Красноармійська від поранень, отриманих під час обстрілу «градами». 12 квітня минулого року в житомирському перинатальному центрі мама загиблого героя АТО, 48-річна Лілія Ільницька народила трійню. На сесії 20 квітня 2017 року житомирські депутати проголосували за виділення 1,2 млн грн на квартиру родині Ільницьких, а в травні сестричкам загиблого «кіборга» нарешті передали візочок для трійнят.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ільницькі трійня кіборг Дмитро Ільницький 
Матеріали по темі