Події

Бердичівські слідчі передали до суду справу чоловіка, який підірвав гранату в сільському магазині: йому загрожує до 15 років тюрми

28 August 2023, 17:32

Бердичівські слідчі завершили розслідування вибуху в сільській крамниці, що розташована у с. Закутинці Семенівської громади.

Про це 28 серпня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«20 червня у крамниці, що розташована у с. Закутинцях Семенівської громади, пролунав вибух. Травми отримала 27-річна продавчиня та чоловік, який активував у торговельному закладі протипіхотну гранату. Обох поранених доправили до лікарні. Жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження та деякий час знаходилася у критичному стані. На щастя, лікарям вдалося врятувати її життя. Тим часом поліцейські провели за місцем проживання 58-річного місцевого жителя, причетного до вибуху, невідкладний обшук. У результаті виявили близько двох сотень патронів різного калібру. Все виявлене правоохоронці направили на експертне дослідження», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводилось за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Підозрюваному судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Слідчі встановили, що того дня чоловік перебував у нетверезому стані. У магазині у нього виник словесний конфлікт з продавчинею. Потому він пішов з торговельного закладу, а згодом повернувся з гранатою в руках. Тоді й пролунав вибух», - інформують правоохоронці.

Провівши всі необхідні процесуальні дії, слідчі поліції завершили досудове розслідування. Нині матеріали з обвинувальним актом скеровано до суду. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснювала Бердичівська окружна прокуратура.

Відповідно до чинного законодавства обвинуваченому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Нагадаємо, вдень 20 червня 2023 року на лінію «102» надійшло повідомлення про вибух у сільському магазині в Бердичівському районі. Було встановлено, що місцевий житель напередодні прийшов у магазин і попросив продати в борг алкогольні напої та цигарки, продавчиня, 1996 року народження, яка працювала там менш ніж тиждень, відмовила. Чоловік вийшов на вулицю та невдовзі повернувся, після того, як зайшов в магазин, пролунав вибух: чоловіку відірвало кисть, продавчиня, мати трьох малолітніх дітей, отримала осколкові поранення, втратила багато крові та була доставлена до лікарні в критичному стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната магазин Бердичівський район поліція вбивство боєприпаси суд 
Матеріали по темі