Події

Уночі ворог атакував Житомирську область дронами-камікадзе: частково пошкоджений об’єкт інфраструктури та залізничне полотно

30 August 2023, 09:20

Уночі 30 серпня росіяни атакували Житомирщину дронами-камікадзе, внаслідок збиття безпілотника частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно, на місці виникла пожежа.

Про це 30 серпня о 7:46 повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Ворог атакував один з об'єктів інфраструктури області дронами-камікадзе. Завдяки ефективній роботі підрозділів протиповітряної оборони частина повітряних цілей була збита. Уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно. Осередки загоряння, що виникли через ворожу атаку, оперативно ліквідували. Місце події обстежується представниками правоохоронних органів. Жертв та постраждалих немає. Інформація про масштаб пошкоджень уточнюється. Дякуємо ППО та усім службам залученим до ліквідації наслідків за ефективну роботу», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, вночі 30 серпня повітряна тривога у Житомирській області була оголошена о 2:16, відбій оголосили о 5:41. Тривала вона 3 год. 25 хв.

А Командування Повітряних Сил ЗСУ інформує, що 30 серпня на території України було знищено 28 крилатих ракет та 15 ударних БПЛА.

«Уночі 30 серпня 2023 року противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі:

28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса. 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ). По маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного западу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей: 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Авіація Повітряних Сил За минулу добу завдала до 10 групових авіаударів по об’єктах та позиціях окупантів», - зазначається в дописі.


Нагадаємо, зранку 19 серпня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко проінформував, що уночі Житомирщина була атакована дронами-камікадзе, через падіння уламків виникли пожежа, обійшлося без жертв. А Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що вночі було знищено 15 ворожих ударних БпЛА на території України. Згодом за фактом атаки ворожими дронами об’єкта інфраструктури в Житомирській області СБУ розпочала розслідування

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: атака обстріл дрон ракета війна Повітряні Сили 
Матеріали по темі