Економіка

Насіневий гігант розширює виробництво на території Житомирської області: починають будувати нові потужності

6 September 2023, 14:18

Компанія «Bayer» розпочала будівництво додаткових виробничих потужностей на своєму насіннєвому заводі в Житомирській області.

Про це на своєму сайті повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

4 вересня в селі Почуйки Попільнянського району начальник ОВА Віталій Бунечко разом із директором ТОВ «Монсанто насіння» Володимиром Оніщенко заклали символічну капсулу на місці будівництва нових потужностей заводу з виробництва насіння кукурудзи.

«Понад 60 млн євро додаткових інвестицій під час війни – це найкраще свідчення не лише міжнародної підтримки України, але й того, що великі інвестори вірять в нашу перемогу», – повідомив Віталій Бунечко.

«Монсанто-насіння» вже зараз є одним з найбільших насіннєвих заводів у Східній Європі, який забезпечує високопродуктивними гібридами кукурудзи не лише українських фермерів, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. А після будівництва додаткових потужностей зможе ще більше розвинути свій потенціал.

«Розширення виробництва – це створення нових робочих місць на Житомирщині, збільшення податкових надходжень до бюджету, а також валютної виручки, що дуже важливо для української економіки в умовах війни. Слід відзначити, що в умовах воєнного часу керівництво компанії зайняло дуже відповідальну позицію та продовжило виступати надійним партнером для України та Житомирщини. За два місяці після початку повномасштабного вторгнення «Монсанто-насіння» задля підтримки наших фермерів, які проводили посівну в надскладних умовах, прийняло рішення про безкоштовне виділення їм 140 тонн насіння кукурудзи. А зараз в рамках нового інвестиційного проєкту, заклало, як невід’ємну його складову, будівництво укриттів для персоналу», - інформує ОВА

Довідка: Німецький хімічно-фармакологічний концерн Bayer купив американську насіннєву корпорацію Monsanto в 2016 році. В лютому 2018 року у селі Почуйки Попільнянського району завершили будівництво насінневого заводу міжнародної аграрної компанії «Монсанто»: загальні інвестиції у проект з виробництва насіння складали близько 200 мільйонів доларів, на підприємстві було створено 40 постійних та 200 сезонних робочих місць Завод почав працювати у вересні 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році ТОВ «Монсанто Україна» входило до числа найбільших підприємств з іноземними інвестиціями в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестор ОВА насіння Монсанто завод інвестиції Бунечко Оніщенко 
Матеріали по темі