Місто

В Житомирі відбудеться черговий «Європейський тиждень мобільності»

6 September 2023, 16:35

З 16 по 22 вересня у Житомирі відбудеться захід «Європейський тиждень мобільності» за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

Про відповідне рішення, яке було прийняте 6 вересня на засіданні виконкому, повідомляє пресслужба міської ради.

«Для Житомира це є вже традиція проводити цей захід. У нас були щорічні невеличкі тактичні інтервенції в місті Житомирі в рамках «Європейського тижня мобільності». Один з найбільших – це паркування майдану Соборного. Був реалізований і невеликий, проте корисний задум – фарбування напівсфер на тротуарах міста, щоб зробити їх більш видимими для напівзрячих людей і більш яскравими для пересічних мешканців. Ми продовжуємо тестити засоби тактичного урбанізму. І цього року ми хочемо встановити парклет в Житомирі на одному із місць, де маємо зараз стихійне паркування автомобілів. Ми вибрали і погодили з містобудівною радою три локації: вулиця Київська 13, вулиця Мала Бердичівська 13, та пішохідний майданчик біля Телецентру (вулиця Театральна 7). На одному з цих майданчиків ми плануємо встановити парклет. На цьому місті ми проведемо і зустріч із заступником міського голови для обговорення теми міської мобільності», - розповідає директор КУ «Агенція розвитку міста», Борис Пахолюк.

План проведення заходу

16-22 вересня 2023 р. - флешмоб «Дослідження швидкості пересування містом різними видами транспорту». Підрахунок велосипедистів у Житомирській міській територіальній громаді.

16 вересня 2023 р. 11:00-13:00майдан Перемоги 13-а (трамвайна зупинка) - Екскурсія до трамвайно-тролейбусного депо комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради.

20 вересня 2023 р. 10:00-13:00бульвар Новий, 4 - Воркшоп «Тактичний урбанізм та міські мистецькі інтервенції».

22 вересня 2023 р. 09:00-11:00 вул. Київська, 13 - Відкриття парклету. Ранкова кава з Олександром Шевчуком, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Нагадаємо, 17 серпня головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн закликала обрати місце розміщення парклету з трьох локацій.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році у Житомирі в рамках Європейського тижня мобільності, що проходив з 20 по 25 вересня, планували створити інтерактивний майданчик для дітей біля скверу на Лятошинського та встановити вуличні меблі у скейт-парку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Європейський тиждень мобільності парклет Пахолюк 
Матеріали по темі