Влада

Суд скасував рішення Житомирської обласної ради про ліквідацію дитячого табору «Орлятко»

7 September 2023, 13:45

Розглянувши позов ювенальних прокурорів Житомирської окружної прокуратури у сфері охорони дитинства, суд визнав вимоги обґрунтованими, а рішення органу місцевого самоврядування – протиправним.

Про це 7 вересня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Суд скасував рішення Житомирської обласної ради про припинення функціонування закладу оздоровлення та відпочинку «Табір «Орлятко» і приєднання його до комунального підприємства з експлуатації адмінбудинків. Таке рішення депутати облради у грудні минулого року прийняли стосовно дитячого табору, розташованого у лісовій зоні неподалік с. Левків Житомирського району. Однак ювенальні прокурори Житомирської окружної прокуратури встановили, що рішення прийнято з порушенням вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок» та Цивільного кодексу України. У разі такого приєднання табір не зміг би функціонувати як дитячий оздоровчий заклад. Крім цього, депутати не погодили свої наміри з Міністерством соцполітики України, уповноваженим вирішувати питання реорганізації або ліквідації дитячих закладів такої категорії», - йдеться у повідомленні.

Заявлений окружною прокуратурою позов Житомирським окружним адміністративним судом задоволено у повному обсязі.

Довідка прокуратури: Табір «Орлятко» – це 17 будівель загальною площею понад 3630 кв.м, серед яких – три спальні корпуси, їдальня, медпункт, клуб, адмінбудівля та інші приміщення. Територія займає 7,3 га земель рекреаційного призначення, що у лісовій зоні. За сезон у ньому могли оздоровитися декілька сотень дітей.

Нагадаємо, в березні цього року прокуратура в інтересах держави в особі Міністерства соціальної політики звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення про ліквідацію табору «Орлятко».

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2021 року голова облради Володимир Федоренко відвідав комунальний заклад «Табір «Орлятко» і за результатами огляду зробив висновки: велика територія, дивовижна природа, зручне місце розташування, але стан об’єкта жахливий, зокрема, туалет та душ знаходяться на вулиці, а з двох корпусів, які робили за грантові кошти ЄЄ, в експлуатацію зданий тільки один, бо інший не отримав дозвіл у зв’язку з невідповідністю технічним умовам.

На черговій сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків: пропозицію про розгляд цього питання на початку сесії озвучив в.о. голови облради Володимир Ширма, посилаючись на рішення засідання голів фракцій та погодження депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура облрада  табір Орлятко 
Матеріали по темі