Влада

Голова Житомирської облради відвідав дитячий табір «Орлятко» і зробив висновок: діти не можуть жити у таких умовах

20 April 2021, 11:52

Володимир Федоренко відвідав комунальний заклад «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради. В ході робочого візиту він ознайомився з матеріально-технічною базою установи, поспілкувався з керівником та колективом закладу, проінспектував умови.

Про це 20 квітня повідомила пресслужба облради.

«Оздоровчий табір розташований поблизу села Левків Житомирського району. За словами керівника закладу Оксани Крук, минулого року табір не розпочав оздоровчий сезон через карантин та зазнав збитків. Володимир Федоренко ознайомився з двома корпусами, які були побудовані у 2015 році за грантові кошти Євросоюзу. В експлуатацію здано тільки один. Інший – не отримав дозвіл у зв’язку з невідповідністю технічним умовам та іншими порушеннями під час будівництва», - йдеться у повідомленні.

Голова обласної ради після відвідування закладу зазначив, що умови бажають кращого і матеріально-технічна база викликає багато питань.

«Мати у 21 столітті туалет та душ на вулиці – це неприпустимо. За таких обставин ми ніколи не зможемо отримати дозвіл на його відкриття.Діти не можуть жити у таких умовах! Питань багато:і до проектантів і до виконавців робіт...Велика територія, дивовижна природа, зручне місце розташування, але всі ці переваги не затьмарять жахливий стан об’єкту, який не влаштовує ані директора табору, ані мене, як голову депутатського корпусу. Зрозуміло, щоб його запустити потрібні значні кошти. Будемо думати, що робити далі. Готові розглянути реальні пропозиції та ідеї, але залишати табір у такому стані точно не можливо», - підсумував результати робочої поїздки Володимир Федоренко.

Нагадаємо, в 2015 році Житомирська облдержадміністрація отримала грант Європейського союзу у розмірі 254,2 тис. євро для реалізації проекту «Облаштування та створення місць розміщення осіб, внутрішньопереміщених на територію Житомирської області»: частину коштів планували спрямувати на ремонт у двох житлових корпусах дитячого оздоровчого закладу «Орлятко» у селі Левкові Житомирського району та придбання 2 пасажирські автобуси на 28-32 місця для спортивно-оздоровчої бази та ДОЗ «Орлятко» для підвозу дітей-переселенців до навчальних закладів. В листопаді 2016 року обласна рада звідувала, що у таборі «Орлятко» відремонтували два житлові корпуси, харчоблок, спальні приміщення, замінено сантехніку, систему опалення, меблі, вікна, дах і закупили два автобуси для транспортування дітей до місця відпочинку.

У вересні 2018 року конкурсна комісія Житомирської облради рекомендувала призначити директором комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Оксану Крук, яка на той час була в. о. директора цього закладу. Рішення про призначення ухвалили на сесії облради 25 жовтня 2018 року – контракт укладений по 24 жовтня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року урочисто відкрили дитячий табір «Орлятко» у селі Левків Житомирського району, приміщення якого до цього майже десятиліття не використовувалося за призначенням, тоді на оновлення табору з обласного бюджету було виділено 400 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада табір Федоренко діти Крук  
Матеріали по темі