Влада

Житомирська обласна рада ліквідувала дитячий табір «Орлятко», який знаходиться в лісі біля Левкова

20 December 2022, 16:21

На черговій сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків.

Зауважимо, що відповідний проєкт рішення сесії не оприлюднювався, а про ухвалене рішення вдалося дізнатися лише після публікації матеріалів сесії на сайті обласної ради, бо онлайн-трансляція відсутня.

«Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що напередодні відбулися засідання голів фракцій в обласній раді. За результатами засідань пропонується включити у порядок денний питання «Про припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради». Дане питання також розглянуто постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, яка погодила вказаний проєкт рішення», - йдеться в протоколі пленарного засідання.

Пропозицію Ширми підтримали, а згодом проголосували і за проєкт рішення.

«Вважати правонаступником «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради щодо майна, прав та обов’язків комунальне підприємство по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Утворити комісію з припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради для проведення інвентаризації майна, складення передавального акта і здійснення інших заходів щодо припинення», - зазначається у рішенні сесії.

Контролювати його виконання буде постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Нагадаємо, заступник голови Житомирської облради Володимир Ширма з 11 жовтня 2022 року звільнив Оксану Крук з посади директора «Табору «Орлятко» за угодою сторін, контракт у неї закінчувався 24 жовтня 2023 року. До цього Оксана Крук виграла конкурс на посаду директора Міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради і з 13 жовтня 2022 року була призначена керівником МКСЦ.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року голова облради Йосип Запаловський та інші чиновники урочисто відкрили дитячий табір «Орлятко» у селі Левків Житомирського району, приміщення якого до цього майже десятиліття не використовувалося за призначенням: на оновлення табору з обласного бюджету було виділено 400 тис. грн.

В 2015 році Житомирська облдержадміністрація отримала грант Європейського союзу у розмірі 254,2 тис. євро для реалізації проекту «Облаштування та створення місць розміщення осіб, внутрішньопереміщених на територію Житомирської області»: частину коштів планували спрямувати на ремонт у двох житлових корпусах дитячого оздоровчого закладу «Орлятко» у селі Левкові Житомирського району та придбання 2 пасажирські автобуси на 28-32 місця для спортивно-оздоровчої бази та ДОЗ «Орлятко» для підвозу дітей-переселенців до навчальних закладів.

В листопаді 2016 року обласна рада звітувала, що у таборі «Орлятко» відремонтували два житлові корпуси, харчоблок, спальні приміщення, замінено сантехніку, систему опалення, меблі, вікна, дах і закупили два автобуси для транспортування дітей до місця відпочинку.

В квітні 2021 року голова облради Володимир Федоренко відвідав комунальний заклад «Табір «Орлятко» і за результатами огляду зробив висновки: велика територія, дивовижна природа, зручне місце розташування, але стан об’єкта жахливий, зокрема, туалет та душ знаходяться на вулиці, а з двох корпусів, які робили за грантові кошти ЄЄ, в експлуатацію зданий тільки один, бо інший не отримав дозвіл у зв’язку з невідповідністю технічним умовам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада  табір сесія ліквідація Крук   
Матеріали по темі