Влада

У Житомирі на базі ПТУ планують створити центри, де нові спеціальності отримають демобілізовані військові

8 September 2023, 11:14

Цікава, престижна та сучасна – такою має бути освіта в професійно-технічних училищах. Змінювати систему профтехосвіти в Житомирі допомагатиме Фінляндія.

Про це ввечері 7 вересня повідомила пресслужба Житомирської міської ради в інформації про візит радниці з питань освіти Посольства Фінляндії в Україні Мінни Хакарайнен.

«Сучасний сантехнік, зварювальник – можуть заробляти більше, аніж юрист, менеджер чи бухгалтер. Потрібно повертати престижність робітничих професій. Фінляндія має одну з найпотужніших систем освіти в Європі. У них є унікальний досвід розвитку політехнічної освіти. За їхньої допомоги будемо створювати новітнє освітнє середовище в Житомирі», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Він розповів, що в планах створити на базі ПТУ центри, де нові спеціальності отримають хлопці і дівчата, котрі повернуться з війни. Планують створити усі умови для того, аби бажаючі мали можливість опанувати нові професії і знайти своє місце в цивільному житті.

Мінна Хакарайнен наголосила, що Фінляндія готова допомагати Житомиру.

«Чекаю на детальну інформацію, статистику по освіті. Будемо співпрацювати», - сказала радниця з питань освіти Посольства Фінляндії.

Нагадаємо, 6 вересня на брифінгу для журналістів Сергій Сухомлин розповів про спрямування бюджетних коштів та три пріоритети, серед яких – освіта.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2023 року влада Житомира передала в Міносвіти пакет документі щодо передачі професійно-технічних училищ на баланс міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПТУ освіта Сухомлин Фінляндія  
Матеріали по темі