Влада

У Житомирській області за підтримки міжнародних донорів побудують будинки з модульними укриттями для великих прийомних родин

13 September 2023, 11:26

Житомирщина стала однією з 8 областей, де в рамках проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства» побудують будинки для великих прийомних родин (так званих дитячих будинків сімейного типу), які через війну втратили житло.

Про це 12 вересня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Зараз на Житомирщині перебуває 3 великих прийомних родини, які вимушені були покинути свої домівки через війну. Житомирська обласна військова адміністрація разом з експертами Фундації Олени Зеленської та громадами займаються підбором земельних ділянок під нові будинки для ДБСТ. Нові будинки для великих прийомних родин будуть інклюзивними, енергоефективними, вмебльованими та облаштованими побутовою технікою. Загальна площа кожного будинку – понад 285 кв.м. У дворі буде встановлено підземне модульне бетонне укриття із металевими вибухостійкими дверима. В рамках проєкту «Адреса дитинства» в цьому році в нашій області планується розпочати будівництво двох будинків – один коштом зібраних Фундацією Олени Зеленської, другий – коштом наших естонських партнерів, які також вирішили долучитися до цього проєкту. В планах на наступний рік будівництво ще щонайменше двох будинків», - йдеться у повідомленні.

Довідка ОВА: Проєкт «Адреса дитинства» реалізується винятково коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14 домівок Фундації вдалось залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії (Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії, ESTDEV), а також австралійський фонд Minderoо Foundation».

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 6 червня визначилися з ділянкою, де Уряд Естонії зводитиме дитячий будинок сімейного типу.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2023 року під час зустрічі у Житомирській міській раді з делегацією Естонської Республіки йшлося, зокрема, про будівництво дитячого будинку сімейного типу для родини переселенців з Херсону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА прийомна родина Естонія укриття ДБСТ будинок 
Матеріали по темі