Влада

Ексдиректор департаменту Житомирської ОДА, якого судили за хабар, працює в комунальному підприємстві облради

13 September 2023, 12:35

Колишній директор департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик, якого судили за вимагання та отриманні «відкату», зараз працює в комунальному підприємстві Житомирської обласної ради.

Інформацію про працевлаштування Суслика Житомир.info нещодавно дізналися від медичних працівників: вони розповіли, що колишній керівник департаменту зараз виконує обов’язки заступника директора комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

В обласній раді не змогли надати інформацію щодо працевлаштування ексдиректора департаменту в підпорядкованому комунальному підприємстві.

«Це вам треба запитати у Волкова (Тарас Олександрович Волков, в.о. директора КНП – ред.), у нас 180 комунальних установ та підприємств, заступників я не призначаю», - сказав в коментарі Житомир.info в.о. голови обласної ради Володимир Ширма.

Про те, що Микола Суслик працює заступником директора комунального підприємства підтвердили Житомир.info у приймальні закладу.

«Так (працює), менше року», - сказали в приймальні КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Зауважимо, що інформація про керівників на сайті комунального підприємства відсутня, натомість на відео до відзначення в 2023 році Дня вишиванки (18 травня) можна побачити Миколу Суслика (див. скриншот з відео).

Нагадаємо, Корольовський районний суд м.Житомира 26 грудня 2022 року ухвалив вирок по справі директора департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА, якого на початку 2021 року обвинувачували у вимаганні та отриманні «відкату»: суд визнав Миколу Суслика винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, і призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 7318 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 124 тис. 406 грн – саме таку суму директор департаменту вимагав в якості «відкату». Зауважимо, що скерований до суду обвинувальний акт відносно начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика був за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), покарання за якою – позбавлення волі. Але в процесі судового розгляду стаття обвинувачення була змінена на більш «м’яку»: ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом), яка передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

5 березня 2021 року Микола Суслик був звільнений з посади директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації «за угодою сторін». 28 травня 2021 року пресслужба Київської міської прокуратури інформувала, що до суду скеровано обвинувальний акт відносно Миколи Суслика за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Корольовський районний суд м. Житомира 8 липня 2021 року почав розглядати кримінальну справу щодо ексдиректора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика, якого 21 січня 2021 року СБУ затримала за підозрою в отриманні хабаря: під час цього судового засідання Суслик заявив, що свою вину не визнає і ні в кого кошти не вимагав. Під час виступу у суді 1 вересня цього ж року Микола Суслик знову сказав, що свою провину не визнає, вважає обвинувачення провокацією – керівник Коростенської лікарні Микола Ходаківський хотів йому помститися. 22 вересня стало відомо, що звільнився керівник лікарні, у якого директор департаменту Житомирської ОДА вимагав «відкат». Свідчення у суді вже колишній керівник Коростенської ЦМЛ Микола Ходаківський давав 8 грудня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик облрада ЦЕМДМК швидка допомога  
Матеріали по темі