Події

У Житомирі до 12 років тюрми засудили бойовика незаконного збройного формування «сомалі»

15 September 2023, 12:39

У Житомирі за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено навідника гармати так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «сомалі»), який продовжує воювати на боці окупаційного режиму російської федерації.

Про це 15 вересня повідомила пресгрупа Управління СБ України у Житомирській області.

«За даними досудового слідства, зловмисником виявився 52-річний уродженець ростовської області, який свої свідомі роки прожив та пропрацював у Макіївці. Весь час він активно підтримував ідеї та погляди «руського міра». Тож у 2014 році – із ідейних мотивів – чоловік добровільно приєднався до лав підконтрольного рф незаконного збройного формування «сомалі». У його складі він пройшов спеціальну бойову підготовку, обійняв посаду «навідника гармати» та отримав псевдозвання «старший прапорщик».З того часу бойовик «героїчно» виконує злочинні накази окупантів, пов’язані із захопленням територій нашої держави та обстрілами позицій Збройних сил України. За це він отримав ряд псевдонагород від «вищих керівників політичного та силового блоків» терористичної організації «днр». За наявними даними, нині він продовжує брати участь у безуспішному збройному протистоянні Силам оборони України на Донеччині», - повідомляє пресгрупа Управління СБ України у Житомирській області.

На підставі зібраних контррозвідниками та слідчими СБУ доказів Корольовський районний суд м.Житомира визнав «сомалійця» винним у вчиненні злочинів, передбачених: ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації); ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

Постановою слідчого СБУ бойовика оголошено у розшук. До нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання злочинця. Заходи з документування протиправної діяльності проводили контррозвідники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області. Обвинувачення у суді підтримувала Житомирська обласна прокуратура.

Нагадаємо, 22 серпня у Житомирі на 15 років тюрми засудили експідполковника Національного космічного агентства, який у Криму передає рф розвідувальну інформацію.

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2023 року СБУ повідомила про підозру у державній зраді 45-річному бердичівлянину за добровільний перехід на бік ворога.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ терорист днр вирок рф 
Матеріали по темі