Події

Житель громади біля Житомира повірив шахраю, який назвався прокурором, і віддав 187 тисяч на порятунок доньки в рф

16 September 2023, 14:37

Увечері 15 вересня до Житомирського районного управління поліції звернувся житель Тетерівської громади, який повідомив, що повіривши шахраям, переказав понад 187 тисяч гривень невідомій особі.

Про це 16 вересня повідомляє пресслужба поліції області.

«Пенсіонер розповів, що 12 вересня йому зателефонував чоловік, який назвався прокурором, і повідомив, що його донька, яка на даний час проживає на території ворожої держави, увʼязнена. Щоб її звільнити, потрібна чимала сума грошей. Вже наступного дня до пенсіонера зателефонувала жінка, яка видала себе за його доньку. На жаль, чоловік прийняв шахрайку за рідну дитину і поїхав до банкомата перераховувати кошти. Таким чином через термінал чоловік перерахував всі свої заощадження», - йдеться у повідомленні.

Поліція розпочала розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: якщо вам телефонують підозрілі особи, зверніться до поліції. Нікому не переказуйте гроші для «допомоги» рідним до з’ясування всіх обставин.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року пенсіонерка з Коростеня за «порятунок» доньки віддала шахраям понад 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство поліція рф 
Матеріали по темі