Події

До двох років ув’язнення загрожує жителю Житомирської області, який тривалий час знущався над жінкою та трьома малолітніми дітьми

20 September 2023, 15:41

Поліцейські повідомили жителю Брусилівської громади про підозру в учиненні домашнього насильства.

Про це 20 вересня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Правоохоронці відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП неодноразово реагували на звернення 47-річної жінки щодо неправомірних дій співмешканця. Однак 50-річний чоловік не припинив знущатися з рідних, відтак нині правоохоронці проводять досудове розслідування. Фігуранту загрожує до 2 років ув’язнення. Встановлено, що чоловік зловживає алкоголем. У нетверезому стані він постійно ображає свою цивільну дружину, яка змушена терпіти психологічний тиск. Чоловік вимагав безумовного виконання дружиною встановлених ним правил проживання у будинку, забороняв їй та трьом малолітнім дітям вмикати телевізор, користуватися мобільними телефонами та іншими побутовими приладами, які були придбані його коштом. Кожне порушення «родинного статуту» закінчувалося криками та лайкою у бік дружини. Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства, однак, відбувши покарання, визначене судом, він продовжив вчиняти протиправні дії», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що неодноразово складали відносно кривдника адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили термінові заборонні приписи. Дільничні офіцери поліції проводили відповідну профілактичну роботу з чоловіком, роз’яснювали йому правові наслідки подібних дій, проте превенція не приносила належного результату і тиранія продовжувалася.

За зверненням жінки поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України та 19 вересня повідомили чоловікові про підозру у вчиненні цього протиправного діяння.

Відповідно до чинного законодавства вчинення домашньої тиранії карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, на Звягельщині суд на пів року ув’язнив чоловіка за вчинення домашнього насильства над 71-річною матір’ю.

Як повідомляв Житомир.info, 23 серпня 2023 року у селі Житомирської області правоохоронці вгамували п’яного дебошира, який кривдив родину: на чоловіка склали кілька протоколів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підозра домашнє насильство Брусилів поліція 
Матеріали по темі