Події

У Житомирі до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили уродженця Києва, начштабу підрозділу «днр»

22 September 2023, 12:28

Прокурори Житомирської обласної прокуратури у суді довели вину уродженця міста Києва, якому інкримінували участь у діяльності терористичної організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Його заочно засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори у суді довели, що уродженець міста Києва, колишній військовослужбовець Нацгвардії України, у 2014 році вступив до «гвардійської оперативно-тактичної групи «кольчуга» 1-го армійського корпусу міноборони терористичної організації«днр». У складі незаконного збройного формування бойовик брав активну участь у протистоянні українським правоохоронцям та військовослужбовцям. Згодом дослужився до посади начальника штабу-першого заступника командира підрозділу у псевдовійськовому званні «підполковник». Перебуваючи на командній посаді, віддавав злочинні накази своїм підлеглим чинити збройний опір бійцям Збройних Сил України, займався забезпеченням ворожих підрозділів озброєнням, відповідав за їх технічне оснащення.Доказами його злочинної діяльності також є численні інтерв’ю російським змі, у яких він висловлює рішучість воювати на стороні країни-агресора. Зокрема, бойовик вихваляється, що стріляє добре, у відпустку не хоче та проголошує гасло «слава днр!», - зазначається у повідомленні.

У зв’язку з перебуванням засудженого на тимчасово окупованій території України, строк відбування покарання буде рахуватися з дня його затримання.

Викриття і документування злочинної діяльності здійснили контррозвідники та слідчі управління СБ України в Житомирській області.

«Постановою слідчого СБУ його оголошено у розшук для забезпечення реального виконання покарання. У суді також продовжується розгляд по суті матеріалів кримінального провадження по обвинуваченню батька фігуранта-колишнього українського правоохоронця у вчиненні аналогічних злочинів. Перебуваючи на останній займаній посаді «начальника поліції» тимчасово окупованого Маріуполя, він відповідав за організацію фільтраційних заходів, які призвели до численних арештів цивільного населення міста», - повідомляє управління СБУ в Житомирській області.

Зазначимо, що вирок бойовику Михайлу Москвіну був ухвалений Корольовськоми районним судом м. Житомира 6 вересня 2023 року – про це повідомило видання «Судовий репортер».

«Як встановили слідчі, у 2014-2015 роках військовослужбовці тодішньої бригади «Кальміус» воювали проти українських військових на території Донецького аеропорту та населених пунктах: Донецьк, м.Сніжне, м.Чистякове (колишня назва Торез), м. Шахтарськ, м. Дебальцеве, м. Докучаєвськ, с. Широкине, с. Старогнатівка, с. Гранітне тощо. На Youtube виявлено відеозапис, як Москвін пояснює, що був військовослужбовцем Національної гвардії, але через ситуацію в країні, побачивши, що твориться на Майдані перейшов на бік так званого “ополчення”. Москвін розповідав, що 26 червня 2014 року командир говорив, що планується захоплення військової частини Нацгвардії в Донецьку і потрібно імітувати оборону пострілами в повітря. Свою промову він завершив словами: «Родину люблю! Стреляю хорошо! В отпуск не хочу! Слава ДНР!»», - пише видання.

Нагадаємо, 15 вересня у Житомирі за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено навідника гармати так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «сомалі»), який продовжує воювати на боці окупаційного режиму російської федерації.

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2023 року СБУ повідомила про підозру у державній зраді 45-річному бердичівлянину за добровільний перехід на бік ворога.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: держзрада СБУ прокуратура вирок бойовик суд ув'язнення 
Матеріали по темі