Місто

Житомирян запрошують на презентацію урбаністичного дослідження Замкової гори

24 September 2023, 09:48

У Житомирі 24 вересня презентують результати урбаністичного дослідження Замкової гори.

Захід анонсує пресслужба Житомирської міської ради.

«Запрошуємо усіх на відкриту презентацію урбаністичного дослідження Замкової гори! 24 вересня о 17:00 за адресою вул. Покровська, 6 (2 поверх) відбудеться захоплива подія – презентація результатів урбаністичного дослідження, проведеного в рамках УрбанШколи», – йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадують, що Замкова гора – це невід'ємна частина історії нашого міста, і це місце завжди вражало своєю атмосферою та таємничістю.

«На цій презентації ми дізнаємося більше про історичну цінність Замкової гори та якою її бачать містяни. Ви почуєте цікаві доповіді від учасників дослідження, які поділяться своїми враженнями та відкриттями. Урбаністи, історики, та всі, хто цікавиться життям міста, знайдуть багато цікавого для себе на цій події», – обіцяють організатори.

Фото з Facebook-сторінки Житомирської міської ради

Нагадаємо, на початку травня 2019 року пресслужба Житомирської ОДА повідомила, що територію Замкової гори планують перетворити на музейний квартал.

А 14 грудня 2022 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на розробку проєктної документації капітальний ремонт скверу на Замковій горі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році під час археологічних розкопок на Замковій горі біля обласного краєзнавчого музею знайшли предмети побуту 17-18 ст.

У 2017 році на Замковій горі у Житомирі розкопали оборонну споруду XVI–XVII ст. та знайшли артефакти трипільської культури. Того ж року, перед закриттям сезону археологічних розкопок на Замковій горі учасники експедиції підсумували результати досліджень, розповіли, з чого все починалося, розкриваючи таємниці «археологічної кухні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Замкова гора УрбанШкола  
Матеріали по темі