Суспільство

У трьох ліцеях Житомирської області створюють класи для учнів, які перебувають за кордоном

26 September 2023, 11:56

Для учнів, які перебувають за кордоном і здобувають освіту одночасно в школі країни перебування та Україні, затвердили список навчальних закладів, де створюють класи для вивчення українознавчих предметів.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання знову навчатися на стандартній дистанційній, сімейній формах або екстернаті. МОН розробляє технічну можливість для цього», - йдеться у повідомленні.

Перелік закладів, де формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента (для зарахування батькам або законним представникам учня/-ці потрібно звернутися за контактами, вказаними в списку):

  1. Ліцей № 4 міста Житомира – 0977037871 Житнік Юлія Володимирівна, Zht_school1@ukr.net
  2. Озерненський ліцей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області – 0972339421 Власюк Анатолій Петрович, ozerne_school@ukr.net
  3. Ліцей № 4 Звягельської міської ради – 0987451351 Сільвертюк Валентина Анатоліївна, zvyagelliceum4@ukr.net

Нагадаємо, 7 вересня пресслужба Міністерство освіти і науки України повідомила про те, що набув чинності наказ МОН від 21.08.2023 № 1022, що визначає особливості навчання дітей, які виїхали з України через повномасштабне вторгнення російської федерації й здобувають освіту одночасно в школі країни перебування та Україні.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2023 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради директорка ліцею № 4 м. Житомира Оксана Журавська повідомила про те, що на базі ліцею організують збірні класи, в яких у дистанційному режимі тимчасово зможуть навчатися учні, які перебувають за межами міста, області чи країни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання МОН дистанційне навчання учні учень ліцей №4 
Матеріали по темі