Місто

Виконком затвердив рішення комісії про надання житомирянам компенсацій за одне знищене майно і вісім пошкоджених

29 September 2023, 12:23

Виконавчий комітет Житомирської міської ради рішення комісії про надання компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна та вісім рішень про компенсацію на відновлення пошкоджених об’єктів.

За словами мера Сергія Сухомлина, саме для оперативного розгляду цих рішень ввечері 28 вересня відбулося позачергове засідання міськвиконкому.

«Заради цього ми, фактично, зібрали сьогодні позачерговий виконком, щоб не відтягувати (ухвалення рішень), коли комісія швидко відпрацювала. Щоб люди могли подавати документи, отримувати компенсацію», - сказав мер Житомира.

Зауважимо, що 28 вересня Мінцифри повідомило, що за програмою єВідновлення в українців, чиє житло було зруйноване через російську агресію, вже відображаються житлові сертифікати в «Дії» і з листопада їх можна використати для купівлі нової домівки.

Також члени виконкому затвердили чотири рішення про відмову у наданні компенсації на відновлення пошкодженого об’єкта.

«В одному випадку причина відмови – житло зруйноване не в наслідок бойових дій, а ще три – ненадання повного пакета документів», - пояснив заступник мера Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 1 вересня ухвалили перші 15 рішень про компенсацію за зруйноване житло в Житомирі: 14 – шляхом видачі житлового сертифіката, 1 – шляхом фінансування будівництва. Станом на 6 вересня в Житомирській міській територіальній громаді було 80 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно, розглянули 77.

Як повідомляв Житомир.info, на початок вересня 2023 року в Житомирській області вже подали 476 заяв на компенсацію для відновлення пошкодженого житла, погодили виплати на відновлення 294 будинків та квартир на суму майже 27 млн грн, але були і фейкові заяви – коли житло не пошкоджене або пошкоджене з причин, не пов’язаних з російською збройною агресією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація пошкоджене житло зруйноване житло 
Матеріали по темі