Місто

В Житомирській громаді вже розглянули 77 заяв про пошкоджене майно, орієнтовна сума відшкодувань – 6 млн грн

6 September 2023, 11:26

В Житомирській міській територіальній громаді вже є 80 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно, розглянули 77.

Про це на засіданні міськвиконкому 6 вересня повідомив начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк під час розгляду питань про затвердження рішень комісії щодо надання п’яти особам компенсації на відновлення пошкоджених об’єктів.

«На сьогоднішній день у нас всього в реєстрі пошкодженого майна 80 заяв, відпрацьовано з сьогоднішніми 77, прострочених заяв немає. По цих п’яти – сума відшкодування 740 тисяч гривень. Загальна сума по всіх 77 відпрацьованих – близько 6 мільйонів гривень», - сказав Андрій Гуменюк.

Нагадаємо, станом на 11 серпня в Житомирській громаді комісія отримала 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло, з них була не розглянута лише одна.

На засіданні міськвиконкому 1 вересня ухвалили перші 15 рішень про компенсацію за зруйноване житло в Житомирі: 14 – шляхом видачі житлового сертифіката, 1 – шляхом фінансування будівництва.

Як повідомляв Житомир.info, з 22 травня 2023 року в Житомирській міській раді запрацювала комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак. Рішенням виконкому від 5 липня 2023 року на виконання постанови Кабміну №600 була утворена комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація Гуменюк пошкоджене житло 
Матеріали по темі