Місто

У Житомирі на двох вулицях нанесли розмітку з велодоріжками

29 September 2023, 16:06

В Житомирі на вулиці Ціолковського та Івана Гонти нанесли нову розмітку з велосмугами в межах проєкта з розвитку велоінфраструктури.

Про це 29 вересня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«На вулиці Ціолковського та Івана Гонти нанесено дорожню розмітку з велосмугами», - йдеться у повідомленні.

Після нанесення дорожньої розмітки з велосмугами будуть встановлені дорожні знаки.

«В межах розвитку велоінфраструктури міста Житомира розпочато реалізацію проєкту дорожніх розміток з велосмугами по вулиці Ціолковського, потім по Космонавтів. Після затвердження велоконцепції такі смуги з’являться і в інших районах міста», — повідомив в.о. начальника управління транспорту та звʼязку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Нагадаємо, 2 вересня у Житомирі пройшла стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури міської територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2023 року міська рада анонсувала розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади на період до 2030 року, наголосивши, що вона є одним із важливих і необхідних кроків реалізації Плану сталої міської мобільності Житомира, який з 2019 року є основою для транспортної політики міста. На брифінгу 23 травня заступник міського голови Олександр Шевчук зазначав, що у Житомирі хочуть створити умови для безпечного пересування велосипедом, тож для цього у місті розпочали створювати концепцію розвитку велоінфраструктури. 13 червня мер створив нову робочу групу з розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед велосипедист велоінфраструктура Ціолковського Гонти розмітка дорога велодоріжка 
Матеріали по темі