Події

Члени правління АТ «Житомиргаз» незаконно виписали собі премій на 7,9 млн грн, поліція відкрила кримінальне провадження

2 October 2023, 13:36

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо незаконного нарахування та виплати премій членам правління АТ «Житомиргаз» в розмірі 7,9 млн грн.

Провадження, копія якого є у розпорядження Житомир.info, відкрите 5 вересня 2023 року за ч.2 ст.364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Покарання за цією статтею – штраф від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68-102 тис. грн) або арешт на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«У період 2023 року, службові особи АТ «Житомиргаз», з метою одержання неправомірної вигоди для себе, використовуючи свої повноваження, внесли завідомо неправдиві відомості до протоколу засідання Наглядової ради АТ «Житомиргаз» від 12.05.2023 щодо преміювання членів правління вказаного акціонерного товариства, на підставі чого незаконно отримали кошти у вигляді премій на загальну суму 7 900 678,20 грн, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам АТ «Житомиргаз», - йдеться у відкритому провадженні.

Нагадаємо, 29 червня цього року стало відомо, що у зв’язку з переходом АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» та АТ«Львівгаз» до Групи Нафтогаз, усі клієнти будуть отримувати сервіси обліку від газопостачальної компанії «Нафтогаз України», особові рахунки та тариф на розподіл газу залишаються без змін. Згодом НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою з 1 вересня 2023 року національний оператор «Газорозподільні мережі України» (ГАЗМЕРЕЖІ) з Групи «Нафтогаз» отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Київській, Житомирській і Львівській областях.

Як повідомляв Житомир.info, зарплата голови правління акціонерного товариства «Оператор газорозподільних систем «Житомиргаз» Валентина Ющенка за 2019 рік становила 2 млн 886 тис. 995 грн, за 2020 рік – 3 млн 041 тис. 427 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз премія зловживання поліція  
Матеріали по темі