Події

До суду передали справу директора Бердичівської міської лікарні, якого викрили на одержанні хабаря у розмірі 140 тис. грн

2 October 2023, 15:51

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно директора Бердичівської міської лікарні за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 140 тис. грн.

Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця медустанови за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Слідство встановило, що директор однієї з комунальних лікарень Житомирщини вимагав від приватного підприємця «відкат» за поставлене ним медобладнання. На вимогу посадовця, постачальник мав віддати йому 20% від вартості устаткування та виробів медичного призначення. За укладеним з підприємцем договором, лікарня закупила устаткування за бюджетні кошти на суму 700 тис. грн. Неправомірну вигоду обвинувачений брав двома траншами, на загальну суму 140 тис. грн.», - йдеться у повідомленні.

Викрили ділка у червні цього року, відразу після одержання другої частини «відкату».

Наразі чиновник відсторонений від займаної посади.

Корупційний злочин викрито Житомирською обласної прокуратурою спільно з ГУНП в області та Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

У разі доведення у суді вини фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 11 липня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що директора Бердичівської міської лікарні, якого підозрюють в одержанні 140 тис. грн хабаря, відсторонили від посади.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року правоохоронці інформували про викриття на одержанні неправомірної вигоди директора комунальної лікарні однієї з міськрад Житомирської області, який вимагав від приватного підприємця «відкат» від вартості поставленого медобладнання у розмірі 140 тис. грн і був затриманий 27 червня під час одержання другої частини обумовленої суми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар лікарня Бердичів відкат суд 
Матеріали по темі