Влада

У райцентрі Житомирської області хочуть перейменувати вулиці та провулки: розпочали обговорення та онлайн-голосування

10 October 2023, 11:31

У Бердичеві розпочали обговорення та онлайн-голосування з приводу перейменування низки вулиць та провулків.

Про це 9 жовтня повідомляє Бердичівська міська рада.

«Бердичівська міська територіальна громада в продовження процесу декомунізації та дерусифікації, тобто позбавлення об’єктів топоніміки громади від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини, повідомляє про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у місті Бердичеві. Бердичівська міська рада Житомирської області пропонує бердичів’янам долучитися до громадського обговорення з питання перейменування низки вулиць, які підлягають дерусифікації. Громадське обговорення відбувається, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» і триватиме з 09.10.2023 до 10.12.2023», - йдеться в повідомленні.


Підсумки громадського обговорення щодо перейменування вищезгаданих об’єктів будуть оголошені протягом 10 (десяти) робочих днів після завершення його проведення.

«Просимо мешканців Бердичівської міської територіальної громади активно брати участь в обговоренні та протягом строку обговорення надавати пропозиції у паперовому вигляді організатору громадського обговорення – Бердичівській міській раді Житомирської області за адресою: 13300, Житомирська обл., м. Бердичів, пл. Центральна, 1 (ЦНАП, робоче місце №14) або заповнивши відповідну форму на інтернет-порталі Бердичівської міської ради Житомирської області у розділі «Громадські обговорення», або за посиланням: https://forms.gle/dekSd4pBQEfQyCP6A», - повідомляють у міськраді.

Нагадаємо, з арки в житомирському парку зняли барельєф Гагаріна, готуються до перейменування. Про це 28 вересня Житомир.info повідомив директор комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради Сергій Бондар.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року МОН пропонував скасувати рішення Національної комісії зі стандартів державної мови, яка рекомендувала змінити понад 1400 назв населених пунктів в Україні через невідповідність нормам української мови. Однак у МОН повідомили, що перелік населених пунктів, які було рекомендовано до змін Національною комісією зі стандартів державної мови, не відповідав рекомендаціям, які передбачені Законом та містив велику кількість назв, які відповідають стандартам державної мови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів перейменування вулиць обговорення перейменування  
Матеріали по темі