Події

У Житомирській області шахраї знову ошукали людей: троє жителів Звягельщини втратили близько 120 тис. грн

12 October 2023, 16:17

Троє жителів Звягельщини віддали шахраям, які представились працівниками банків, близько 120 тисяч гривень.

Про це 12 жовтня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«11 жовтня до поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про ошуканство. Він розповів, що йому зателефонував незнайомець та, назвавшись працівником служби безпеки банку, повідомив, що на його картку здійснено кібератаку. Для того, аби її захистити, необхідно було назвати останні 4 цифри платіжного засобу. Відтак чоловік погодився та виконав умови. Потому у телефонній розмові він повідомив і пін-код. Згодом, зайшовши у мобільний додаток, виявив, що з його рахунку зникли понад 40 тисяч гривень. Правоохоронцям заявник розповів, що був упевнений, що розмовляє зі справжнім працівником банку, адже той знав усі його анкетні дані», - йдеться у повідомленні.

Про подібну ситуацію поліцейським повідомила і 39-річна жителька Звягеля. До неї також зателефонував незнайомець та розповів, що хтось намагається зняти кошти з її рахунку.Для того, аби зберегти гроші, їх необхідно було переказати на новостворену картку, номер якої надійшов у смс-повідомленні за кілька хвилин. Тож через власну довірливість жінка втратила майже 30 тисяч гривень.

А 33-річній жительці Брониківської громади «працівник банку» розповів, що необхідно змінити пароль, адже хтось намагається отримати доступ до її рахунку. Вона погодилась та створила новий пін-код у застосунку, а згодом виявила, що з її картки було знято майже 50 тисяч гривень.

Нині відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство), у рамках яких правоохоронці встановлюють причетних до злодіянь осіб.

Нагадаємо, 5 жовтня пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про те, що після спілкування з псевдопрацівниками фінансових установ троє жителів Житомирської області втратили з банківських рахунків майже 150 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 26 вересня 2023 року до Бердичівського райвідділу поліції звернулися одразу четверо місцевих жителів, які віддали шахраям понад 70 тисяч гривень, зокрема місцева пенсіонерка, поспілкувавшись телефоном з «представником банку», втратила майже 22 тисячі гривень, адже продиктувала йому секретні коди, що надходили на її мобільний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк ошуканство рахунок  
Матеріали по темі