Економіка

В Житомирській області доходи обласного бюджету в 2024 році будуть на 40% меншими

12 October 2023, 17:38

Під головуванням першої заступниці Житомирської обласної військової адміністрації Наталії Остапченко 12 жовтня відбулася нарада за участі головних розпорядників бюджетних коштів обласного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

«На нараді з керівниками структурних підрозділів ключовим питання обговорення були особливість формування проєкту обласного бюджету на 2024 рік. Наталія Остапченко зазначила, що, попри складний 2023 рік, включаючи його складні фінансові виклики, область успішно подолала усі труднощі, забезпечивши нормальне функціонування всіх галузей. Вона висловила подяку за результативну роботу всіх структурних підрозділів. Перша заступниця начальника Житомирської ОВА звернула увагу на заплановані зміни бюджетного законодавства, а саме зміни в зарахуванні податку з доходів фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців у повному обсязі до державного бюджету, очікувані доходи обласного бюджету у 2024 році на 40% будуть меншими ніж планується отримати у 2023 році», - йдеться у повідомленні.

Йшлося про необхідність збалансування бюджету та реалізації усіма учасниками бюджетного процесу конкретних заходів з метою досягнення максимального можливого економічного ефекту при мінімальних затратах відповідно до визначених завдань. З цією метою необхідно ретельно проаналізувати та здійснити оптимізацію мережі, програм, заходів та витрат розпорядників коштів, а саме: виключити непріоритетні та неефективні витрати.

Нагадаємо, за три квартали 2023 року місцеві бюджети Житомирської області отримали найвищий приріст надходжень ПДФО – 36,3%.

Як повідомляв Житомир.info, від початку російського вторгнення місцеві бюджети станом на 1 липня 2023 року отримали з виплат військовослужбовцям 131,78 млрд грн податку на доходи, зокрема, ПДФО з військових у місцевих бюджетах Житомирської області становив 7 млрд 191 млн 739 тис. 900 грн. 12 вересня 2023 року Кабінет міністрів схвалив проєкт закону «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України», яким, зокрема, передбачено зарахування з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року до спеціального фонду держбюджету надходжень від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу. Депутати Житомирської міської ради на сесії 28 вересня ухвалили звернення до Верховної ради, у якому просять про вилучати ПДФО із зарплат військових та силовиків з бюджетів місцевих громад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА бюджет нарада Остапченко ПДФО  
Матеріали по темі