Події

У Житомирі за держзраду судитимуть начальника автодору із Луганщини: відновлює мости та ремонтує дороги окупантам

16 October 2023, 12:40

За матеріалами СБУ у Житомирі судитимуть держзрадника-колаборанта із Луганщини, який скористався окупацією для «кар’єрного росту».

Про це 16 жовтня повідомляє управління СБ України в Житомирській області.

«Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності ще одного державного зрадника – шляховика Луганщини, який перейшов на бік ворога в обмін на керівну посаду», - йдеться в повідомленні.

За даними досудового розслідування, колишній працівник автодору Станиці Луганської (Луганська область) залишився на тимчасово окупованій території та у квітні 2022 року пішов «служити новій владі».

Нині він очолює «філіал «станично-луганський автодор «луганського автодору», який структурно входить до т.зв. «міністерства інфраструктури і транспорту луганської народної республіки».

На «керівній» посаді зловмисник керує роботою окупаційної структури та сумлінно виконує вказівки із ремонту й відновлення транспортної логістики району в інтересах росіян, підбору кадрів і формування вірного ідеям рф «колективу».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили пособнику ворога про підозру у:

державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України),

добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч.5 ст.111-1 КК України).

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зловмиснику загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Його оголошено у розшук.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Житомирській області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

А в пресслужбі прокуратури в Житомирській області уточнюють, що на догоду окупантам, обвинувачений організував ремонт доріг та відновлення зруйнованого мосту. Це забезпечило безперешкодне пересування ворожої військової техніки з росії - до лінії зіткнення зі Збройними Силами України. За такий «безцінний внесок» у відновлення інфраструктури керівник автодору одержав від окупаційної влади почесну грамоту.

Нагадаємо, 4 жовтня в управлінні СБУ інформували, що контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну мережу головного управління генштабу зс рф (відомого як гру), яка діяла у Харківській та Житомирській областях. У результаті спецоперації затримано трьох агентів російської воєнної розвідки, серед яких – громадянин рф.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2023 року в управлінні СБУ інформували, що в Житомирській області затримали агентку рф, переселенку з Донеччини, яка шукала ремонтні бази ЗСУ. Жінка викладала антиукраїнські пости у забороненій соцмережі «Однокласники», де вона сконтактувалась з представником російської воєнної розвідки. Він обіцяв своїй поплічниці безперешкодно оформити їй російський паспорт та допомогти з переїздом до рф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ держзрада вирок суд колаборант колаборація Луганщина автодор начальник автодору окупант 
Матеріали по темі