Суспільство

У «Дії» розпочали бета-тестування послуги продажу та купівлі транспорту онлайн

16 October 2023, 16:18

У «Дії» запустили бета-тестування послуги перереєстрації легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів.

Про це 16 жовтня повідомила пресслужба головного сервісного центру МВС.

«Сьогодні в застосунку Дія запускається бета-тестування однієї з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС – перереєстрація транспортних засобів», - йдеться у повідомленні.

Послуга зручна в користуванні – продавець має сформувати заяву у Дії та поділитися QR-кодом або посиланням на договір. У свою чергу покупцеві необхідно підписати отриманий документ. Також обрати – залишити старий номерний знак або змінити на новий.

«Після успішного завершення тестування всі користувачі зможуть переоформити легкове авто, мотоцикл чи мопед лише у кілька кліків. Охочі взяти участь у бета-тестуванні зможуть реально продати або придбати рухоме майно», – пояснив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Долучитись до бета-тестування можуть виключно повнолітні громадяни України, які мають:

  • наявне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • реєстраційний номер платника податків;
  • ID, закордонний паспорт або посвідку на проживання;
  • зареєстроване місце реєстрації проживання;
  • Дія.Підпис.

Долучитись до бета-тесту можна за посиланням.

Крім того, для водіїв у майбутньому буде доступною можливість доставки документів поштовим оператором. Якщо водій придбає автомобіль з іншої області, замовити отримання номерних знаків та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу – у будь-яке зручне відділення Укрпошти.

Послуга з перереєстрації транспортних засобів в Дії реалізовується Мінцифрою разом з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Нагадаємо, 15 червня на сайті головного сервісного центру МВС повідомили про те, що Уряд дозволив перереєстрацію транспортних засобів без експертного дослідження, але є винятки.

Як повідомляв Житомир.info, від 14 грудня 2022 року в Україні змінилась процедура реєстрації авто при купівлі-продажу: алгоритм для водіїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МВС продаж авто авто транспорт переоформлення 
Матеріали по темі