Влада

У Житомирській області міськрада зменшила ставки оренди земельних ділянок на вимогу АМКУ

18 October 2023, 16:57

Малинська міська рада Житомирської області повідомила Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України про виконання його рішення.

Про це 18 жовтня повідомляє пресслужба Північного міжрегіонального територіального відділення антимонопольного комітету.

«Раніше Відділенням було встановлено, що Малинська міськрада у договорах оренди землі, які є чинними й у 2023 році, встановила різні відсоткові ставки орендної плати за земельні ділянки однакового цільового призначення (зокрема «розміщення та експлуатація основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості») для суб’єктів господарювання, які можуть бути потенційними конкурентами на відповідному ринку. У листопаді 2022 року адміністративна колегія Північного МТВ прийняла рішення, яким визнала дії Малинської міськради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами. Адмінколегія рекомендувала органу місцевої влади усунути це порушення», - йдеться в повідомленні.

На виконання зазначеного рішення Малинська міськрада повідомила про укладення додаткової угоди із суб’єктом господарювання, орендна ставка для якого відрізнялася від конкурентів, щодо зменшення ставки орендної плати на земельну ділянку.

«Ставка була зменшена з 6 % до 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто приведена до такого ж рівня, як в інших суб’єктів господарювання на території громади. Таким чином, Малинська міськрада вжила необхідних заходів для припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та поновлення належних умов конкуренції на відповідному ринку», - інформують в антимонопольному комітеті

Нагадаємо, 27 липня стало відомо про те, що у Житомирському обласному МБТІ протягом двох років виготовляли довідку про наявність зареєстрованого права власності на об’єкт нерухомості за завищеними цінами. Після штрафу АМКУ вартість послуг знизили більш ніж удвічі.

Як повідомляв Житомир.info, 27 липня 2023 року пресслужба територіального відділення Антимонопольного комітету України інформувала, що учасників новорічної закупівлі управління культури Житомирської міської ради оштрафували на 136 тис.грн за змову на торгах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ Малин земля оренда землі антимонопольний оренда ставка 
Матеріали по темі