Місто

Житомирянин, який три місяці тому розлив кров біля міської ради, отримав від суду усне зауваження

25 October 2023, 12:26

На житомирянина Івана Каверіна, який 20 липня перед дверима міської ради розлив кров, склали протокол за дрібне хуліганство, суд визнав його винним у вчиненні правопорушення і покарав «усним зауваженням».

Відповідна постанова Корольовського районного суду м. Житомира була ухвалена 17 жовтня 2023 року і оприлюднена 24 жовтня.

«ОСОБА_1 20 липня 2023 р., близько 08 год. 40 хв., перебуваючи поблизу входу до Житомирської міської ради, що в м.Житомирі майдан С.П. Корольова, 4/2, розлив на плитку кров, тобто вчинив хуліганські дії, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП. ОСОБА_1 під час розгляду даної адміністративної справи в суді вину свою у вчиненні вищевказаного адміністративного правопорушення визнав та пояснив, що це було попередження для Житомирської місцевої влади, що кошти з бюджету міста Житомира використовуються не на потреби військових, а на потреби міста. Вивчивши матеріали даної адміністративної справи, суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 у вчиненні вищевказаного адміністративного правопорушення повністю підтверджується письмовими доказами по даній адміністративній справі», - йдеться у постанові.

Стаття 173 КК України «Дрібне хуліганство» передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн до 119 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Суд визнав, що від дій Івана Каверіна «тяжких наслідків не настало» і прийшов до висновку, що його можливо звільнити від адміністративної відповідальності у зв`язку із малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення.

Скриншот з постанови суду

Нагадаємо, у Житомирі зранку 20 липня перед головним входом міськради розлили «кров», правоохоронці встановили, що це зробив 39-річний житомирянин. Ним виявився Іван Каверін, який пояснив, що облита плитка – це «зауваження всім тим хто забувся що в країні війна».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в Житомирі на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. За кілька годин в центрі міста відбувся мітинг з такими ж вимогами. Увечері того ж дня мер Житомира Сергій Сухомлин вийшов у прямий ефір та повідомив, що наступного року кошти будуть йти тільки на укриття для шкіл, медицину і на військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд акція протест Каверін хуліганство 
Матеріали по темі