Місто

У Житомирі після промивки вода вже скрізь відповідає всім показникам, – директор водоканалу

1 November 2023, 10:32

У Житомирі містяни продовжують нарікати на якість води, яка тече з кранів. Люди стверджують, що ні запах, ні колір, ні, тим паче смак, не відповідають нормам.

Про це незадоволені жителі обласного центру вкотре написали 31 жовтня на сторінці Житомир.info під дописом про те, що працівники КП «Житомирводоканал» оновлюють фільтри на водопровідній насосній станції для покращення якості води.


Однак на черговому засіданні виконкому 1 листопада директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик, відповідаючи на питання міського голови про якість води, зазначив, що станом на сьогодні вона скрізь уже відповідає всім показникам.

«У мене ще одне питання: люди часто постять якість води в кранах, бо в деяких районах вода абсолютно нормальна, а в деяких – у нас є проблема, вода має інший колір. Ми проводили протягом місяця промивку, поясніть, будь ласка, чому складається така ситуація, що в одних районах вода абсолютно нормальна, а в інших набагато гірше? Що ми для цього зробили?», - запитав Сергій Сухомлин.

Директор житомирського водоканалу зауважив, що після промивки, яка тривала протягом жовтня, якість води покращилася.

«Так склалося, що протягом минулого і цього року були перебої з електропостачанням і постійно обладнання то включалося, то виключалося. За 50 років роботи системи 520 км мереж, то звичайно там у трубах назбирався осад. Також ми міняли водопроводи, також були включення і відключення, рух води по трубах якраз скаламутив той осад, який там був, його необхідно було вимити. Це можна було зробити шляхом промивання трубопроводів, щоб воду вилити на вулицю, інакшого способу немає. Ми розробили програму – у нас було 15 районів міста поділено, щоб не відключати абонентів, щоб у всіх була вода, ми планомірно протягом жовтня в кожному районі відкривали гідранти і вимивали з трубопроводу ту мутність, яка там відбулася. Станом на сьогодні ми вже це промивання по районах завершили і 8-9 листопада буде дезінфекція мережі шляхом хлорування. Після кожного промивання ми робили відбір води по тих адресах, по яких були протягом літа скарги, і станом на сьогодні ми вийшли на 100%, скрізь вода відповідає всім показникам», - прокоментував Роман Ілик.

Наостанок мер Житомира закликав містян, у яких по деяких районах ще досі лишаються проблеми з водою, надавати інформацію, щоб працівники водоканалу допрацьовували.

Нагадаємо, 4 жовтня житомирський водоканал нагадав, чому по дорогах міста текла вода, та оприлюднював графік промивки мереж по районах на наступний тиждень. А раніше, 28 вересня, пресслужба водоканалу попереджала про проведення масштабної промивки та дезінфекції мереж задля того, аби у кранах кожного житомирянина покращилась якість води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал якість води виконком Ілик Сухомлин 
Матеріали по темі