Події

У лісі Житомирського району впіймали чоловіків, які незаконно вирубали та хотіли вивезти 30 дерев

2 November 2023, 15:18

У Романівській громаді поліцейські зафіксували незаконну порубку лісу. Злодіїв упіймали під час спроби вивезти 30 зрубаних дерев.

Про це 2 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«1 листопада до поліції звернулися працівники Соболівського лісгоспу з повідомленням про те, що на ввіреній території невідомі особи навантажують колоди дерев на автомобіль. Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління поліції, які зафіксували підтвердження протиправної діяльності. Там поліцейські виявили завантажений колодами вільхи маніпулятор «Урал». Тож слідчі з’ясували, що кілька днів тому 35-річний житель сусіднього села здійснив порубку близько 30 дерев вільхи на території лісництва. А пізніше попросив свого знайомого, власника навантажувача, допомогти у перевезенні колод до свого місця проживання. Вже в процесі завантаження чоловіків помітили лісники», - йдеться в повідомленні.

Відтак поліцейські вилучили автомобіль з колодами до майданчику тимчасового утримання транспортних засобів та розпочали розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або ж обмеження волі чи позбавлення волі терміном до 3 років.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 31 жовтня у поліції повідомили про те, що батьку та сину з Коростенського району загрожує кримінальна відповідальність за незаконну порубку деревини.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2023 року у Житомирській області під час проведення спільного рейду працівники лісової охорони та співробітники прикордонної служби зупинили трактор з причепом, який перевозив незаконно зрубані соснові колоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс незаконна вирубка вирубка дерева поліція лісник злодій 
Матеріали по темі