Події

Присудили 11 років тюрми жінці, яка шість років тому в селі біля Житомира вбила свого колишнього чоловіка-АТОвця

3 November 2023, 17:14

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури громадянку визнано винною у скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст.115 КК України), її засуджено до 11 років позбавлення волі та сплати 400 тис. грн заподіяної моральної шкоди.

Про це 3 листопада 2023 року повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурор у суді довів, що мешканка Житомира у листопаді 2017 року скоїла жорстоке вбивство свого колишнього чоловіка. Подружжя було розлучене, але мало невирішені проблеми, у тому числі майнового характеру. І хоча жінка проживала з новим співмешканцем у Житомирі, все ж навідувалася до колишнього чоловіка, у приміське село. Того разу вона приїхала з малолітньою донькою. Однак присутність дитини не застерегла від трагічного конфлікту між дорослими. Вранці, біля 8.00 год., на ґрунті раптово виниклої неприязні, засуджена зайшла до кімнати чоловіка та тричі вистрілили у нього з вогнепальної зброї. Потім електричною праскою заподіяла йому численних побоїв, після чого на обличчя накинула подушку, щоб перекрити дихання. Потерпілий намагався врятуватися, кликав на допомогу через відкрите вікно. Зрештою, йому вдалося вирватися у двір, зателефонувати друзям та попросити про допомогу. Однак від численних жорстоких поранень і травмувань 45-річний чоловік помер у лікарні того ж дня», - йдеться у повідомленні.

Свою вину засуджена не визнала. За рішенням суду, жінку взяли під варту відразу після проголошення вироку. Наразі триває апеляційний термін, під час якого вирок може бути оскаржений.

Як повідомляв Житомир.info, 26 листопада 2017 року в селі Зарічани біля Житомира колишня дружина жорстоко побила чоловіка-АТОшника: стріляла, душила подушкою і била праскою, після чого він помер у лікарні. 28 листопада цього ж року жінку взяли під варту з правом внесення застави 137 тис. грн. Станом на 30 листопада за жінку внесли заставу, а бойові побратими вбитого АТОвця Володимира Горового побоювалися, що правоохоронці спустять справу на гальмах і вбивця не понесе покарання за скоєне.

Подробиці вбивства у Зарічанах дивіться тут

На початку листопада 2018 року поліція повідомила про скерування до суду обвинувального акту відносно 48-річної жительки Житомира, якій інкримінується вбивство колишнього чоловіка, учинене з особливою жорстокістю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок Зарічани прокуратура 
Матеріали по темі