Місто

В Житомирі хочуть за грантові кошти зробити ПКД для нових укриттів у п’яти садочках та чотирьох ліцеях

6 November 2023, 17:10

Житомир хоче отримати кошти від ЮНІСЕФ на виготовлення проєктно-кошторисної документації для нових укриттів у семи закладах освіти.

Про це 6 листопада на засіданні бюджетної комісії повідомив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«Є можливість отримати грантові кошти від ЮНІСЕФ на виготовлення ПКД протирадіаційних споруд. Просимо внести в програму (капітального будівництва), без бюджету і без фінансування, два пункти: нове будівництво споруд подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття на території ДНЗ міста Житомира відповідно до узгодженого переліку, в тому числі і виготовлення ПКД, і такий саме захід по ліцеях. Перелік об’єктів буде узгоджений після того, як ми внесемо заходи в програму, подамо на Міносвіти, на ЮНІСЕФ, і ті садочки і школи, які будуть визначені нашим департаментом освіти, будуть подані на фінансування. Орієнтовно це п’ять садочків і чотири школи», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв уточнив, що мова йде про грантові кошти лише на проєктно-кошторисну документацію.

Начальник УКБ також поінформував про наявне будівництво укриттів у закладах освіти: по укриттю для ліцею №8 триває тендер (очікувана вартість закупівлі 42,7 млн грн – ред.); укриття в ліцеї №7 буде відкриття (тендерних пропозицій) 10 листопада (очікувана вартість закупівлі майже 46 млн грн – ред.); в ліцеях №15 та №21 вже працюють підрядники – ТОВ «АртХаус» та ПРБ «Комунальник», відповідно.

Нагадаємо, за проєктно-вишукувальні роботи для будівництва укриттів ліцеїв №7 та №8 УКБ заплатило майже 1,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, перед початком навчального року 2023/2024 укриття у закладах освіти пристосовували до більшої кількості учнів: одні розширювали, а деякі будували з нуля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття ліцей дитсадок ПКД комісія міськрада Глазунов грант ЮНІСЕФ 
Матеріали по темі