Суспільство

У «Дії» з'являться нові послуги: підприємці зможуть реєструвати бізнес онлайн, а батьки – оформити дозвіл на виїзд за кордон для дітей

8 November 2023, 10:01

Незабаром підприємці зможуть отримати сервіси, необхідні для запуску власної справи, у декілька кліків у «Дії».

Про це 8 листопада повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Українці зможуть за однією заявою отримати сервіси, необхідні для запуску власної справи. Це повністю змінить підхід до відкриття бізнесу й дасть змогу приділяти більше часу розвитку підприємництва, а не бюрократії. Щоб запустити бізнес, достатньо буде заповнити заяву на порталі Дія за 20 хвилин навіть не виходячи з дому. Крім того, скористатися послугою е-Підприємець можна буде на будь-якому етапі запуску чи розвитку власної справи. Зокрема, можна вибрати дві або більше послуг із запропонованих. Наприклад, дійсні ФОП зможуть розширити свій бізнес, зареєструвавши ще одну кав’ярню чи кіоск тощо», - йдеться у повідомленні.

Досі, щоб розпочати роботу нового підприємства, доводилося ходити по держустановах, друкувати папери та збирати дозволи. Увесь процес займав близько 1,5 місяця.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Уряд сприяє розвитку бізнесу в Україні і новий проєкт створить зручні умови для підприємців.

«Уряд продовжує курс на створення максимально зручних умов для започаткування та ведення підприємництва в Україні. Йдеться про можливість за допомогою кількох кліків на порталі «Дія» отримати цілий пакет послуг», — сказав Денис Шмигаль.

Зокрема це такі послуги як державна реєстрація фізособи-підприємця, реєстрація змін про ФОП, повідомлення про використання єдиного рахунку, реєстрація платником єдиного податку або платником ПДВ, відкриття банківського рахунку.

Загалом, за словами Прем’єр-міністра, комплексна послуга «е-Підприємець» включає 12 опцій.

Також Уряд ухвалив постанову про запуск нової послуги, що дозволить батькам у застосунку «Дія» оформлювати тимчасовий дозвіл на виїзд дитини, якій не виповнилося 16 років.

Про це ввечері 7 листопада повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

«Після запуску послуги в застосунку батьки зможуть самостійно оформлювати дозвіл у застосунку. Необхідно, щоб в обох батьків була Дія. Один із них надсилає заяву про отримання дозволу, а другий з батьків надає згоду онлайн у застосунку, засвідчивши заяву Дія.Підписом. Після цього дані вносяться в Державний реєстр актів цивільного стану. При перетині кордону прикордонники зможуть усе перевірити онлайн», - йдеться у повідомленні.

Послуга буде безоплатною. Водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

Наразі отримати дозвіл можна лише офлайн у нотаріуса в присутності обох батьків. Ця процедура забирає багато часу та ресурсів, адже необхідно збирати документи й свідоцтва. У результаті ви отримуєте завірену паперову заяву, яку легко втратити або ж десь забути. У такому разі дозвіл потрібно отримувати в нотаріуса заново.

Нагадаємо, 3 листопада пресслужба Міністерства цифрової трансформації України анонсувала запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2023 року пресслужба Міністерства цифрової трансформації України повідомила про те, що Мінцифра та Фонд гарантування вкладів запустили нову послугу в Дії: вкладники збанкрутілих банків можуть отримати відшкодування в кілька кліків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дія Мінцифра застосунок додаток цифровізація дитина підприємець бізнес послуга документи 
Матеріали по темі