Економіка

Житомирська митниця направила до суду 21 справу на суму понад 12 мільйонів гривень, 115 тисяч вже передали до держбюджету

8 November 2023, 15:09

Житомирська митниця направила до суду 21 одну справу на суму понад 12 мільйонів гривень. Від правоохоронної діяльності митниці до держбюджету вже надійшло понад 115 тисяч гривень.

Про це 8 листопада на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Житомирська митниця.

«В результаті проведення у жовтні заходів, направлених на виявлення та припинення фактів порушень митного законодавства, працівниками Житомирської митниці: відкрито 8 справ про порушення митних правил; на розгляд до суду направлено 21 справу на суму понад 12 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду справ судом, рішення про накладення адміністративних стягнень прийнято у 5 справах, згідно яких застосовано конфіскацію на суму понад 1,1 млн. грн.

Укладено 3 мирові угоди, за якими сплачено 67 тис. грн.

Всього від правоохоронної діяльності митниці до держбюджету надійшло коштів на суму понад 115 тис. грн.

До правоохоронних органів спрямовано 2 повідомлення про кримінальне правопорушення за статтями 190, 201-2, 305, 358 КК України.

Нагадаємо, 9 жовтня пресслужба Київської митниці інформувала про те, що у посилці до США митники знайшли цінні порцелянові статуетки, виготовлені у минулому столітті у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2023 року київські митники конфіскували 20 пачок стіків «Heets» до Iqos, які адресантка з Житомира відправляла до Норвегії, однак задекларувала вміст посилки як «крупа гречана та цукерки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця держбюджет бюджет кошти гроші 
Матеріали по темі