Влада

Житомирська міськрада анонсує тиждень рейдових перевірок дотримання автомобільними перевізниками вимог безпеки

11 November 2023, 15:21

З 13 по 19 листопада 2023 планується проведення 2-го етапу Тижня безпеки дорожнього руху, який присвячений переосмисленню мобільності та створенню зручних і безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Про це 11 листопада повідомила Житомирська міська рада.

«У зв’язку з тим, що з початком широкомасштабної війни росії проти України та, відповідно, закриттям повітряного та морського простору, що призвело до зростання пасажиропотоку України на наземному автомобільному транспорті, збільшення діяльності «нелегальних» перевізників, систематичного порушення автомобільними перевізниками транспортного законодавства в частині дотримання режиму праці та відпочинку водіїв, невиконання маршрутів перевізниками та інших порушень вимог законодавства. Укртрансбезпека вкотре наголошує на безумовному дотриманні автомобільними перевізниками, підприємствами, установами і організаціями автомобільного транспорту безпеки дорожнього руху та вимог законодавства. Заплановано проведення нарад з автомобільними перевізниками та підприємствами, установами і організаціями автомобільного транспорту, які здійснюють перевезення, щодо виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт у частині безпеки перевезень», - йдеться у повідомленні.

Для проведення рейдових перевірок за дотриманням автомобільними перевізниками вимог безпеки на маршрутах руху заплановано формування спільних мобільних груп (за згодою) з працівниками територіальних підрозділів Національної поліції України, Державної податкової служби України, обласних, районних, міських військових адміністрацій.

Зокрема, під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) особлива увага буде приділятися:

технічному стану транспортних засобів, відповідності зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам;

обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв та передрейсових технічних оглядів транспортних засобів;

виконанню вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями транспортних засобів;

обов’язковому зберіганню автобусів у спеціально пристосованих для цього місцях;

дотриманню вимог організації нерегулярних автобусних перевезень пасажирів у частині порушення регулярності руху одним автомобільним перевізником за одним маршрутом прямування частіше ніж два рази на тиждень;

дотриманню автомобільними перевізниками-нерезидентами автотранспортного законодавства України, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, у частині неперетинання кордону на міжнародних автобусних маршрутах загального користування;

дотриманню визначеного маршруту та розкладу руху автобусів згідно з отриманим дозволом, відповідності транспортних засобів умовам перевезень та параметрам комфортності під час міжнародних пасажирських перевезень.

Нагадаємо, за січень-вересень поточного року відділ державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) перевірив 7226 транспортних засобів та виявив 1350 порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, винесено 961 постанову про застосування адміністративно-господарських штрафів, за якими сплачено понад 8,1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2023 року у Житомирі патрульні спільно з Укртрансбезпекою перевіряли громадський транспорт: за перші дні виявили 15 порушень. З 4 по 31 серпня проводили рейди задля безпеки на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус - 2023».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевірка транспорт рейд Укртрансбезпека автобус перевізник 
Матеріали по темі