Місто

У Житомирі до річниці незалежності Польщі запалили лампадки та принесли квіти до пам’ятних знаків і організували концерт

12 November 2023, 11:58

У Житомирі 11 листопада 2023 року відбулися заходи до ювілейної річниці Незалежності Польщі.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

«Республіка Польща відзначила 105-ту річницю Незалежності. У Житомирі запалили лампадки та принесли квіти до пам’ятних знаків видатних польських діячів, декламували вірші та організували концерт», - йдеться у повідомленні.

Одна з вулиць Житомира має почесне ім‘я великого друга України, президента Республіки Польща (2005-2010 рр.) Леха Качинського. До меморіальної дошки одного з найвизначніших діячів сучасної Польщі щороку на річницю незалежності Польської Республіки несуть квіти та запалюють лампадки.

«Він був справді великим другом України. Саме Лех Качинський у 2008-му році сказав, що «сьогодні Грузії, завтра – Україна». Це були пророчі слова. Він бачив майбутнє», - сказала тимчасово повірена у справах Республіки Польща в Україні Аґнєшка Ґуральска.

Квіти та лампадки принесли до меморіальних дощок визначних польських діячів різних часів. Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять загиблих Захисників та Захисниць у російсько-українській війні.

«Польща пройшла довгий шлях до своєї свободи та цілісності. Тому саме польський народ як ніхто розуміє наше протистояння російському загарбнику», - секретар міської ради Віктор Клімінський.

Цього дня у Житомирській обласній філармонії відбувся концерт «За Нашу і Вашу свободу». Артисти виконували українські й польські пісні, танцювали у народних костюмах та декламували вірші.

Нагадаємо, минулого року День незалежності Польщі в Житомирі також відзначали покладанням квітів та концертом у філармонії.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 3 травня 2022 року влаштували ходу по вулиці Михайлівській з прапорами України та Польщі, аби привітати поляків з державним святом – Днем Конституції. 13 серпня в центрі Житомира урочисто зустрічали столичного рятувальника Володимира Сковородку, який біг ультрамарафон, щоб подякувати братам-полякам за підтримку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польща концерт міськрада незалежність 
Матеріали по темі