Місто

Чи стало спокійніше на Михайлівській та чи доречні вечірні веселощі: коментар поліції та думки житомирян

15 November 2023, 16:14

Вулиця Михайлівська – головна пішохідна вулиця в центрі Житомира, на якій часто проводять різні заходи, лунає музика та відпочивають люди.

Проте, за словами мера Сергія Сухомлина, потрібно підтримувати порядок у вечірній час та нагадувати житомирянам, що в країні йде війна.

«Спілкуючись з військовими, особливо ті, які приїжджають до Житомира у відпустку, або лікування тут проходять, з приводу того, що у нас відбувається на Михайлівській у вечірній час, то потрібно наводити лад. Тут спільно (муніципальна) інспекція і поліція мають відпрацювати», – сказав мер Житомира Сергій Сухомлин на засіданні виконкому 18 жовтня.

Про результати роботи рейдових груп на Михайлівській упродовж останнього місяця 15 листопада журналісти Житомир.info запитали в поліції.

«Поліцейськими було складено 5 адміністративних матеріалів за цей час: один – за торгівлю у невстановленому місці, і чотири – за розпиття алкоголю в громадських місцях. З порушниками переважно проводяться профілактичні бесіди з приводу недопущення подібних правопорушень у майбутньому. Зазвичай профілактичної, превентивної роботи достатньо, якщо особа не припиняє вчинення адміністративного правопорушення – складаються адміністративні матеріали, їх, на щастя, невелика кількість», – розповідає старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Також запитали житомирян: чи вважають доречними вечірні веселощі та гучну музику на Михайлівській у воєнний час.

«Доречні, а що нам не жити тепер чи що? Звісно доречні. Ви хочете, щоб люди в нас самогубцями поставали? Я думаю, що треба, треба жити, тому що може прилетіти і тебе вже немає. Якщо воно є, якщо люди приходять, то треба. Якби грала музика і нікого б не було – тоді недоречно», – розповідає Дар’я.

«Я вважаю, що не доречні, що треба більш скромніше себе поводити, такий зараз стан, всі повинні з розумінням до цього ставитися», – мовить Світлана.

«Ситуація така, що з однієї сторони хлопці захищають нас заради того самого майбутнього, заради того, щоб країна жила, розвивалася, а з іншої сторони, як данина пам’яті, скорбота. Важке питання, але моя думка – не доречно», – ділиться Віктор.

«Я взагалі не житомирянка, але я українка, я думаю, що молодь має веселитися. Сьогодні він в кафе сидить, а завтра він може буде на «передку» і може післязавтра його взагалі не буде. Війна буде дуже довго тривати, і ми ж не можемо закритися і похоронити себе заживо. Люди живі мають жити, бо не знаємо скільки зможемо прожити, може ми завтра до бомбосховища не добіжимо», – каже Наталія.

«Зокрема на Михайлівській, якщо конкретно говорити, то вважаю, що ні. По перше з огляду на безпеку: зараз такі часи, серед нас, на жаль, є такі люди, які наводять, і тут звичайно треба думати про безпеку перш за все. Я проти розважань з алкоголем у нічних клубах, на мою думку, але кожен вирішує для себе, це справа совісті під час війни», – мовить Ольга.

«Треба зауваження давати, я проти цього. Кожного дня по три людини ховають, а тут ходять випивають, кричать – це погано», – каже Станіслав.

Поліція рекомендує у разі правопорушень звертатися до них.

«Якщо ви бачите або стали свідком правопорушення, яке вчиняється, це може бути будь-яке правопорушення: розпиття алкоголю в громадському місці, гучна музика, порушення правил торгівлі, хуліганство. Тобто, будь-яке адміністративне або кримінальне правопорушення, якщо ви є свідком таких правопорушень у місті Житомирі, звертайтеся до правоохоронців за коротким номером «102», – закликає старший інспектор з комунікації Житомирського райуправління поліції Марина Вітвіцька.

Нагадаємо, 18 жовтня на засіданні міськвиконкому говорили про Михайлівську, зокрема, що треба там навести лад – прибрати несанкціоновану торгівлю, гучну музику та вечірні веселощі з «ведмедем».

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2023 року до патрульних надійшов виклик про масову бійку бару «Барбаросса» неподалік Михайлівської. Згодом, на засіданні міськвиконкому 1 вересня мер Сергій Сухомлин зауважив, що учасників масової бійки в центрі Житомира та відвідувачів нічних закладів треба залучати до захисту держави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівськ поліція розваги Сухомлин опитування 
Матеріали по темі