Події

У дворі біля житомирського ринку під час конфлікту чоловік вдарив опонента ножем у груди і втік

22 November 2023, 12:42

У Житомирі поліцейські затримали причетного до замаху на вбивство – чоловік напав з ножем на знайомого.

Про це 22 листопада повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«Повідомлення про поранення 33-річного містянина надійшло до правоохоронців від медиків «швидкої» пообіді 21 листопада. Поліцейські Житомирського райуправління вже за кілька годин затримали причетного. Нині триває слідство. Пораненого було негайно госпіталізовано, йому провели хірургічне втручання. Правоохоронці слідчо-оперативної групи Житомирського РУП, які прибули на місце події, зафіксували всі обставини та вилучили наявну слідову інформацію», - йдеться в повідомленні.

З показів очевидців та записів камер відеонагляду поліцейським вдалося відновити розвиток події.

За наявними нині даними, близько 13:40 у дворі багатоповерхівки між чоловіком та його знайомим виник ситуативний конфлікт на побутовому підґрунті. У ході суперечки опонент вдарив потерпілого у груди ножем. Поява випадкових свідків зупинила нападника і він утік. А сам потерпілий викликав "швидку".

Слідчі Житомирського районного управління поліції кваліфікували це діяння за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

Оперативники кримінальної поліції провели низку необхідних розшукових заходів та невдовзі встановили місцезнаходження причетного. Під час проведення слідчих дій за його місцем проживання правоохоронці вилучили знаряддя вчинення правопорушення. З’ясовано, що він вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та незаконного обігу наркотичних засобів. Пояснити правоохоронцям мотиви своїх дій він відмовився.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 (затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вирішується питання про оголошення йому підозри в учиненому.

Згідно з чинним законодавством за таке діяння чоловікові загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.

Як стало відомо Житомир.info з власних джерел, подія сталася на вулиці Київській в районі Хлібного ринку.

Нагадаємо, 2 листопада у Краснопільській громаді Житомирської області п’яна жінка зарізала співмешканця і хотіла приховати свою причетність.

Як повідомляв Житомир.info, 22 жовтня 2023 року у Чижівській громаді 44-річна жінка нанесла ножові поранення співмешканцю. Чоловіка прооперували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ніж ножове поранення конфлікт поліція РУП ринок Хлібний ринок 
Матеріали по темі