Економіка

Підприємці Житомирської області отримають на власний бізнес ще понад 21 млн грн грантових коштів: що збираються відкривати і розширювати

23 November 2023, 09:58

Державний центр зайнятості ухвалив позачергові рішення за програмою "Власна справа", за результатами яких мікрогранти на реалізацію власних бізнес-планів отримають одразу 92 підприємці Житомирщини.

Про це 22 листопада повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Це стало можливим завдяки прийнятим змінам до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» (із змінами), якими скасовано граничний розмір фінансування заявок, ухвалених в межах одного періоду. Адже раніше, у зв'язку з поданням значної кількості заяв на отримання мікрогрантів, рішення ухвалювались з урахуванням ранжування по кількості отриманих балів учасниками: фінансування отримували подавачі заяв з найвищими балами, а прийняття рішень щодо інших переносилось на наступні періоди без повторного їх розгляду. Таким чином, бізнес Житомирщини додатково отримає близько 21, 4 млн грн державних інвестицій, а отримувачі мікрогрантів створять 190 нових робочих місць», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед бізнес-ідей, які будуть реалізовані, - відкриття онлайн-школи іноземних мов, ресторану азійської кухні, центру навчання майстрів краси, клініки для тварин, пральні-хімчистки, створення кав'ярні в українському стилі та екологічної стародавньої кухні на дровах, виготовлення сувенірної продукції з ЕКО матеріалів і розширення виробництва по декоративній обробці каменю, а також відкриття кав'ярень і кафе, піцерій і закладів швидкого харчування, ательє і салонів краси, центрів розвитку дітей і фотостудій, СТО і різних ремонтних майстерень.

Більше про програму https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Подати заявку можна онлайн https://is.gd/Zezi5a

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 31 жовтня на реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки були прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9 серпня 2023 року з 1 липня 2022 року по жителі Житомирщини подали понад 1020 заяв, з яких 295 вже отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості й отримають фінансування для реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, перевищила вже 70 млн грн. Середня сума одного гранту – близько 240 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 652 нових робочих місць

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант мікрогрант центр зайнятості ЦЗ грант бізнес власна справа підприємець бізнесмен 
Матеріали по темі