Події

Лісівники у Житомирському районі виявили вантажівку з нелегальною деревиною, водій вже вчиняв подібне правопорушення

25 November 2023, 12:43

Лісівники під час патрулювання Корабельного лісництва виявили автомобіль ЗІЛ-130, завантажений деревиною без відповідного маркування. Водій спочатку не зміг надати жодних документів, а згодом долучив товарно-транспортну накладну, яка не відповідала дійсності.

Про це 24 листопада повідомив Столичний лісовий офіс.

«Лісівники ДП «Ліси України» продовжують патрулювати лісові масиви з метою виявлення та припинення лісопорушень. Ввечері 23 листопада рейдова група філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» під час патрулювання лісових масивів Корабельного лісництва зупинила автомобіль ЗІЛ-130, завантажений деревиною. При огляді автомобіля виявили дрова породи дуб загальним об’ємом 4,8 м³ без відповідного маркування», - йдеться у повідомленні.

Водій спочатку не зміг надати жодних підтверджуючих документів на деревину, згодом долучив товарно-транспортну накладну, яка не відповідала дійсності.

Відтак для встановлення факту порушення на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Порушником виявився житель села Дениші Тетерівської територіальної громади.

У березні цього року на даного громадянина вже було відкрите кримінальне провадження за ст.246 ч.1 Кримінального кодексу України («незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду»).

У ДП «Ліси України» нагадують про гарячу лінію для боротьби з незаконними порубками у лісовому господарстві. Якщо ви стали свідком незаконної рубки дерев, телефонуйте на безкоштовну пряму лінію 0800334105 або звертайтеся на електронну пошту pravda@e-forest.gov.ua.

Нагадаємо, 22 листопада пресслужба Державної прикордонної служби України повідомила про те, що у Житомирській області чоловік намагався вивезти із зони відчуження майже 3 тонни кори дерев. Правоохоронці вилучили вантаж разом з автомобілем, чоловіку загрожує до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2023 року правоохоронці у селі Залужному зупинили автомобіль DAF з напівпричепом, завантаженим деревиною. Під час візуального огляду виявили, що у причепі знаходяться вільхові колоди. Жодних документів, що підтверджували б законність вантажу, керманич автівки не надав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс дерево деревина лісопродукція лісовий офіс вантажівка 
Матеріали по темі