Суспільство

В Україні запускають волонтерський проєкт «Персональний Миколай» для дітей ВПО: охочі долучитися мають заповнити анкету

27 November 2023, 10:14

Волонтери запускають проєкт «Персональний Миколай» для дітей ВПО.

Про це 26 листопада повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«У 2022 році завдяки проєкту rechi support 1008 дітей із внутрішньо переміщених сімей отримали подарунки до дня Святого Миколая від небайдужих українців», - йдеться в повідомленні.

Щоб приєднатися до ініціативи, потрібно заповнити анкету й обрати вид допомоги:

1. Стати персональним святим Миколаєм (купити подарунок для дитини ВПО за запитом).

2. Поділитися речами й іграшками своєї дитини (речі мають бути в гарному стані та без дефектів).

3. Зробити донейт на підтримку сімей ВПО (частина коштів буде спрямована на закупівлю подарунків дітям, решта – на речі першої потреби).

Як це працює?

Батьки, які є верифікованими у базі rechi support, надсилають волонтерам ініціативи інформацію про побажання і мрії своїх дітей. Далі волонтери передають ці запити персонально кожному, хто заповнив анкету для участі у проєкті. Учасники готують подарунок конкретній дитині та відправляють «прямо під подушку».

Серед запитів цього року: конструктори, книжки, пазли, ляльки, музичні інструменти, машинки, набори бісеру, прикраси, настільні ігри й інше.

Нагадаємо, у Житомирі резиденція святого Миколая працюватиме з 1 по 24 грудня з 12 до 19 години у «Домі української культури». Усі охочі можуть відвідати захід, а класні керівники матимуть змогу заздалегідь зареєструвати клас на конкретну дату та час.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій розповіла, що цього року в Житомирі знову не планують проводити загальноміські новорічні заходи, а свято будуть організовувати тільки для дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер ВПО переселенець діти дитина Персональний Миколай Мінреінтеграції 
Матеріали по темі