Місто

Результати громадських слухань щодо будівництва житлового кварталу на території колишнього заводу в центрі Житомира

30 November 2023, 11:11

Житомирська міська рада показала результати розгляду пропозицій та зауважень під час проведення громадських слухань щодо проєкту містобудівної документації: «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир», що відбулися 16 листопада 2023 року.

Результати 29 листопада оприлюднені на сайті міськради.

«Мета зборів – розгляд, надання пропозицій та зауважень для врахування інтересів громадськості щодо проєкту містобудівної документації«Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир». Під час громадських слухань 16.11.2023 письмових пропозицій не надійшло, усні пропозиції внесено до Протоколу. За визначений термін (з 24.10.2023 по 24.11.2023) письмові звернення не надходили», - йдеться у повідомленні.

Результати розгляду.

Питання: щодо комунальних земель, в тому числі земель КП «Трамвайно-тролейбусне управління», які увійшли в межі розроблення детального плану території; цивільного захисту населення, діючого укриття на території бувшого підприємства; приватної власності земельних ділянок, на яких планується будівництво; виконання містобудівної документації при розміщенні об’єктів (майданчики, парковки); соціальна складова проєкту щодо надання квартир для військових, інвалідів та їх кількості; соціальна угода між міською радою та інвестором; присутності інвестора.

Відповідь: комунальні землі не зачіпаються і землі КП «Трамвайно-тролейбусне управління» не входять до меж розроблення детального плану території.

На сьогоднішній день наявне укриття на 3000 осіб. Розпочато реконструкцію укриття, але до початку війни встигли оновити тільки мережі водопостачання, електропостачання і вентиляції. Так як, зараз укриття перебуває в режимі експлуатації, процес реконструкції призупинено. Після закінчення військових дій реконструкція буде завершена, укриття буде приведено в належний стан. Наявні листи від ПАТ «Електровимірювач» щодо укриття та подальшої його реконструкції. Крім того, в проектуємому підземному паркінгу передбачається розміщення споруд цивільного захисту населення подвійного призначення – укриття.

Детальний план території розробляється для визначення граничних параметрів забудови. Принципове розміщення споруд прийнято у відповідності до планувальних обмежень та граничних параметрів земельної ділянки. Проведені розробником розрахунки, згідно державних будівельних норм, регламентують розміщення будівель. Після затвердження детального плану, будуть видані містобудівні умови та обмеження, розроблено проектну документацію у відповідності до будівельних норм.

Питання щодо соціального забезпечення військових є слушним. Зараз триває процедура обговорення проекту містобудівної документації, наступним кроком буде архітектурно-містобудівна рада для професійного розгляду. Інформація про укладання соціальної угоди відсутня в департаменті та не стосується проектних рішень детального плану. Представники інвестора відсутні на слуханнях (відхилено).

Питання: щодо відсутності на слуханнях інвестора, щодо замовника, ініціатора.

Відповідь: детальний план розробляється на територію, на якій знаходився ПАТ «Електровимірювач». В Генеральному плані з цієї території заплановано перенесення підприємства за межі центру міста, на резервні території. Більша частина території перопрофільована. Виконуючі вимоги затвердженої документації, необхідно покращити інфраструктуру, сформувати забудову території. Згідно чинного законодавства інвестор не зобов’язаний бути присутнім. Під час засідання велась пряма вебтрансляція слухань, всі мали можливість бачити і чути засідання. Замовник містобудівної документації – міська рада, розробляється за зверненням ТОВ «Завод 43», директор – Кузмін В.М. (відхилено).

Питання: щодо промислових об’єктів та зміни їх використання.

Відповідь: промислових об’єктів на цій території не планується, це землі громадської забудови (відхилено).

Питання: щодо укриття цивільного захисту населення, затвердження детального плану.

Відповідь: укриття, яке існує, зберігається. Проектними рішеннями детального плану не змінюється його використання. Укриття є діючим, але потребує продовження реконструкції. Роботи в частині відновлення мереж проведено. Так як, під час війни укриття використовується за призначенням, подальші роботи з його відновлення призупинено. Реконструкцію буде завершено після закінчення військового стану.

Отримано лист від ТОВ «Електровимірювач», в якому зазначено, що укриття на 3000 чоловік експлуатується та планується експлуатувати в подальшому. Також, проектними рішеннями детального плану в підземному паркінгу передбачається розміщення споруд цивільного захисту населення подвійного призначення – укриття.

Рішення про затвердження детального плану не приймається під час громадських слухань, йдеться про обговорення містобудівної документації (відхилено).

Питання: забезпечення з’єднання вулиць Покровської та Перемоги, розгляд можливості її розширення, для розвантаження руху автотранспорту; врахування відповідно до генерального плану проїзду від вулиці Театральної до Ольжича; необхідність відображення проїздів та виконання генерального плану.

Відповідь: відповідно до Генерального плану передбачений місцевий проїзд, 6,00 м, він реалізований. Транспортна схема кварталу попередньо передбачає формування 5-ти заїздів (виїздів) на територію. Планування квартальних проїздів побудовано таким чином, щоб виключити транзитний рух транспорту біля входів в проектуємі будівлі, відповідно до ДБН «Планування та забудова територій». Забезпечена можливість проїзду пожежного автомобіля з усіх сторін будівель. Положення генерального плану виконуються. Питання буде розглянуто на архітектурно-містобудівній раді (відхилено).

«Під час засідання піднімались питання, які не стосувалися розгляду проєкту вищезазначеної містобудівної документації та не можуть бути враховані як зауваження (пропозиції). При розгляді пропозицій (зауважень) враховані відповіді розробника містобудівної документації ТОВ «ТАМ «Архіград», - зазначається у повідомленні.

З матеріалами ДПТ можливо ознайомитися на сайті Житомирської міської ради в розділі «Детальні плани у розробці» - «2021»

Нагадаємо, 24 жовтня Житомирська міська рада повідомила про проведення 16 листопада громадських слухань щодо розроблення проєкту містобудівної документації: «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир», в проєктному завданні зазначено, що термін реалізації детального плану становить 7 років, за це період планується побудувати 7 блоксекцій багатоквартирного житла (сім 10-поверхових будинків на 540 квартир).

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2023 року міська рада оприлюднила оголошення про проведення 5 жовтня 2023 року громадських слухань щодо розроблення проєкту містобудівної документації: «Детальний план території, обмеженої проспектом Незалежності та вулицями Київською, Східною, Болгарською, Транспортною, Михайла Грушевського в м. Житомирі», де хочуть побудувати дві багатоповерхівки на 306 квартир. 23 жовтня оприлюднили результати розгляду пропозицій та зауважень під час проведення громадських слухань щодо цього проєкту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво обговорення міськрада громадські слухання електровимірювач вул.Перемоги 
Матеріали по темі