Економіка

«Житомиргаз Збут» хочуть оштрафувати на 160 тисяч і зобов’язати виплатити компенсацію 72 споживачам за невчасно повернуті кошти

1 December 2023, 15:19

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, збирається на засіданні 5 грудня розглянути постанову та розпорядження, які стосуються порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «Житомиргаз Збут».

Матеріали до засідання оприлюднені на сайті НКРЕКП.

В обґрунтуванні до проєкту постанови НКРЕКП про накладання штрафу зазначається, що Комісією з проведення перевірки встановлено незабезпечення дотримання ТОВ «Житомиргаз Збут» мінімальних стандартів якості послуг постачання природного газу 72 споживачам: повернення зайво перерахованих коштів відбулося із затримкою від 1 до 65 робочих днів, належна компенсація за затримку не виплачена.

«Накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Житомиргаз Збут» у розмірі 160 225 (сто шістдесят тисяч двісті двадцять п’ять) гривень за порушення підпункту 25 пункту 2.2 глави 2 Ліцензійних умов у частині дотримання мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, затверджених НКРЕКП», - йдеться в проєкті постанови про застосування санкцій до ТОВ «Житомиргаз Збут».

Також НКРЕКП збирається затвердити розпорядження, яким, зокрема, «Житомиргаз Збут» зобов’язують сплатити компенсацію 72 споживачам.

Скриншот з проєкту розпорядження

Відповідно до згаданої постанови НКРЕКП, розмір компенсації за недотримання постачальником мінімальних стандартів якості послуг постачання природного газу становить 600 грн.

Нагадаємо, в червні цього року ТОВ «Житомиргаз Збут» інформувало, що продовжує повертати побутовим клієнтам переплату і помилково сплачені кошти за природний газ: станом на початок червня 2023 року компанія повернула майже 23 млн грн більше ніж 17 тис. споживачам.

Як повідомляв Житомир.info, НКРЕКП на засіданні 25 жовтня 2023 року ухвалила постанову про штраф для АТ «Житомиргаз» в розмірі 464 тис. 644 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз НКРЕКП газ переплата перевірка Житомиргаз Збут штраф компенсація 
Матеріали по темі