Економіка

«Житомиргаз Збут» закликає споживачів, які більше року чекають на повернення коштів, набратися терпіння

27 June 2023, 11:04

ТОВ «Житомиргаз Збут» продовжує повертати побутовим клієнтам переплату і помилково сплачені кошти за природний газ: станом на початок червня 2023 року компанія повернула майже 23 млн гривень, на банківські рахунки гроші отримали більше ніж 17 тис. споживачів.

Про це 26 червня повідомила пресслужба газопостачальника.

«У компанії наголошують: повернення переплат триває, виплати в порядку черги здійснюються щоденно. Останні місяці спостерігається позитивна динаміка. У травні спеціалісти компанії опрацювали утричі більше заяв, ніж у квітні. Відповідно сума повернених коштів у травні сягнула понад три мільйони гривень», - йдеться у повідомленні.

Також побутових споживачів закликають набратися терпіння.

«Компанія робить все від неї залежне для прискорення процесу повернення переплат. Проте на терміни впливає багато об’єктивних факторів. Один з них – боржники, які досі не розрахувалися з компанією за блакитне паливо, спожите до 1 травня 2022 року», - зазначають у компанії.

У фірмі наголошують, що після того, як побутових клієнтів «Житомиргаз Збут» було автоматично переведено на постачальника «останньої надії», компанія пішла на болісний крок.

«Персонал товариства було скорочено, і у «Житомиргаз Збут» перейшли на скорочений графік роботи. Це також уповільнює процес обробки вхідної кореспонденції і заяв. Хоча усі наші менеджери по роботі з фізичними особами зараз задіяні саме у процесі повернення помилково сплачених коштів», - інформує пресслужба ТОВ.

Водночас клієнтів просять уважніше ставитися до подачі документів, бо багато заяв повертається на «доопрацювання» через відсутність необхідних документів.

Нагадаємо, на засіданні 28 червня НКРЕКП збирається ухвалили рішення про позапланову виїзну перевірку ТОВ «Житомиргаз Збут» через скарги споживачів на неповернуті кошти.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2022 року 360 тисяч домогосподарств Житомирської області перевели до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», до травня за газ люди платили компанії «Житомиргаз Збут». 11 липня цього ж року ТОВ «Житомиргаз Збут» пояснювало, як повернути переплату по особовому рахунку, а в лютому 2023 року звітувало, що споживачам вже повернули майже 14 мільйонів гривень переплати за газ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз газ переплата газопостачання  
Матеріали по темі