Події

Випив «смертельну дозу» алкоголю і викрав ВАЗ: правоохоронці розшукали причетного жителя Житомирської області у сніговому заметі

4 December 2023, 16:37

Увечері 2 грудня до поліції звернувся 32-річний житель місцевої громади та повідомив про незаконне заволодіння його автомобілем ВАЗ-2106. Вже за годину правоохоронці встановили місцезнаходження транспортного засобу й причетного до правопорушення. Нині ведеться слідство.

Про це 4 грудня повідомляє пресслужба ГУНП із посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«Потерпілий розповів, що того вечора приїхав до свого товариша у село Квітневе. Відвідини планувалися нетривалими, тож чоловік залишив свій ВАЗ-2106 на узбіччі з ключем у замку запалювання. Однак за кілька хвилин автівки на місці вже не було. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління. На встановлення місцезнаходження викраденого автомобіля були орієнтовані патрулі. Проведені заходи принесли результат – менш ніж за годину поліцейські сектору реагування помітили транспортний засіб неподалік села. За кермом знаходився 34-річний місцевий житель. Він не впорався з керуванням та застряг на засніженій дорозі», - йдеться в повідомленні.

Чоловік розповів, що того вечора побачив відчинену автівку і просто вирішив покататися. Поліцейські зауважили, що він знаходиться у стані сп’яніння. Результат тестування підтвердив, що водій вжив ледь не смертельну дозу алкоголю (4,39 проміле!).

Транспортний засіб правоохоронці вилучили. Відносно чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП, відтак на нього очікують значні штафні санкції та заборона на керування автівкою строком на 1 рік.

Також нині чоловік пояснює мотиви своїх діянь слідчим у межах відкритого кримінального провадження. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, наприкінці листопада до поліції звернувся житель селища Брусилова з повідомленням про викрадення його автомобіля «Ford». З’ясувалося, що машину забрав за борги його знайомий і заховав у родичів, правоохоронці розшукали причетного до угону.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року у Народичах 34-річний п'яний чоловік викрав припаркований біля місцевого магазину автомобіль. Правоохоронцям пояснив, що взяв покататися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон крадіжка автомобіль авто машина 
Матеріали по темі