Місто

Волонтерство житомирян: кому скидають донати та як допомагають. Опитування

5 December 2023, 16:02

Сьогодні, 5 грудня, відзначають Міжнародний день волонтера, день тих, чий внесок неоціненний під час війни, адже ці люди допомагають військовим, переселенцям, дітям. А нині кожен може стати волонтером, адже підтримувати тих, хто цього потребує можна по різному.

Ми вирішили запитати житомирян, яким чином і кому саме вони допомагають.

«Стараємося адресно, не довіряємо фондам різним, беремо участь у зборах в школі, приносимо речі, моя дитина ходить на хор «Струмочок» там також проводять збори для військових, при чому адресна допомога. А молодша дитина в садочок ходить і з садочка працівники, на фронті також жінки, збираємо допомагаємо їм. Від 200 до 500 гривень на місяць, як коли, буває є більше змога. Це ж залежить ще й від достатку від прибутку. Допомагаємо коштами і речами, зараз більше речами. Це з самого початку війни», – розповідає Зоряна.

«Всім чим можу допомагаю, доначу, беру участь у різних зборах, все що можна все роблю. Ну ось спочатку, як тільки почали коктейлі Молотова робити розвозити і забезпечувати наших захисників харчуванням, мішками з піском, оце ходили насипали тоді в самому початку. Коштами допомагаю, по різному тисячі 2-3 на місяць. Вранці прокинувся, є якийсь збір 200 гривень скинув, в обід сидиш 100 грн скинув. Заробив копійку, якийсь відсоток перекинув», – каже Юрій.

Інші відповіді опитаних житомирян можете побачити у відеосюжеті.

Нагадаємо, 5 грудня 2023 президент нагородив відзнакою «Золоте серце» житомирського волонтера, який допомагає військовим з 2014 року.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2023 кабмін оприлюднив інструкцію щодо нових правил ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер волонтерство день волонтера донат допомога опитування збір гроші 
Матеріали по темі